Volledige cast bekend van SKY!

25 January 2016

Volledige cast bekend van SKY!

Op 3 april zal de musical SKY in Theater Amsterdam in première gaan en achter de schermen zijn we natuurlijk druk bezig met de voorbereidingen. Vandaag mocht ik samen met theaterproducent Imagine Nation (Kees Abrahams en Robin de Levita), John Ewbank  en regisseur Bobby Boermans in Theater Amsterdam de volledige cast onthullen van de nieuwe musical SKY. Musical Award-winnares Lone van Roosendaal (Heerlijk duurt het langst) en Matteo van der Grijn (Soldaat van Oranje) zijn te zien als Julia en Edward Nieuwman, de ouders van hoofdpersoon Sky (Lisse Knaapen). Daarnaast speelt Eva van der Gucht (S1ngle) Sky’s conrector Betty. Roben Mitchell (Baantjer LIVE-2) is te zien als Robbie, de beste vriend van Sky. Joël de Tombe (Flikken Maastricht), Daisy Duin (Grease) en Boy Ooteman (Bureau Raampoort) zijn te zien in grote bijrollen. Eerder werd al bekend gemaakt dat de 22-jarige actrice en zangeres Lisse Knaapen de hoofdrol zal vertolken in de musical SKY.
 

De musical gaat over een pubermeisje genaamd Sky, die in haar droomwereld alle problemen overwint die ze heeft gehad in het echte leven. Zo heeft ze moeten opgroeien zonder vader, kent ze heftige puberliefdes en is ze ook in aanraking gekomen met pesten. De Amerikaanse scriptschrijfster Sarah Miles heeft het script geschreven. Bobby Boermans regisseert de musical.

Het mooie is, in SKY wordt gebruik gemaakt van 3D-technologie, waardoor de kijker geen verschil ziet tussen wat echt is en animatie op het podium. De 24 dansers bewegen tussen de 3D-projecties. Wist je dat we zo bijvoorbeeld een kast opeens kunnen laten wegsmelten of de kamer 180 graden zomaar kunnen laten kantelen? De technieken zijn vergevorderd en zijn zo ontwikkeld dat het zelfs mogelijk is om tientallen in 3D geprojecteerde mensen over het podium te laten wandelen. Bizar zo indrukwekkend als dat is!

Na het zien van deze indrukwekkende cast wil je SKY natuurlijk zien en beleven en dat kan!
Op de site van Theater Amsterdam vind je alle informatie over de musical en kan je kaarten bestellen voor deze bijzondere musical.
http://www.theateramsterdam.nl/nl/voorstellingen/sky-de-musical/

 
Groetjes,

Marco

P.S. Met dank aan Jeanne Rutgers voor de mooie foto’s!