Voor

22 December 2007

Voor

Een tijdje geleden werd me gevraagd of ik voor één keer hoofdredacteur wilde worden van de zaterdagbijlage van het Noord Hollands Dagblad. Deze verschijnt in Alkmaar en omstreken, maar heeft ook een editie in ’t Gooi, Leiden etc. Kortom, een grote groep mensen zouden ‘mijn krant’ dan onder ogen zien. Ik wilde er even over nadenken, want als je zoiets doet, moet je wel ook iets te melden hebben, vind ik. Zestien pagina’s is de bijlage, en toen ik begon te brainstormen bleek ik voldoende inspiratie te hebben voor het dubbele… 

Het was hard werken, het kostte meer tijd dan ik verwacht had, maar daar staat ook tegenover dat het vele malen mooier en beter is geworden dan ik had verwacht!

Zestien prachtige pagina’s! In ‘mijn’ pagina’s lees je over vredesopbouw, over kindsoldaten, mijn favoriete websites, mijn favoriete restaurantjes, over de mannen van AZ uit ’81, een interview met Antonie Kamerling en mijn Leontine, ik blik terug op 2007, neem een kijkje in 2008 en nog veel meer!

De vergadering met de redactie van het NHD was inspirerend, de interviews en gesprekken professioneel. De sfeer was motiverend, de collega’s ambitieus.

En het resultaat, dat is verbluffend!

Ik ben trots op de bijlage, zoals hij uiteindelijk zal gaan worden. Op dit moment wordt de laatste hand er aan gelegd, na de kerst wordt hij gedrukt en zaterdag prijkt hij op de deurmat of in de winkel.

Ik ben ontzettend benieuwd wat je ervan vindt!

Groet,

Marco