Vrienden van Amstel in iTunes

29 January 2014

Vrienden van Amstel in iTunes

Op 16 januari vond in Rotterdam de 100ste show van De Vrienden van Amstel LIVE! plaats. De concertreeks, die in 1999 in Ahoy startte, bracht dit jaar tijdens 8 avonden meer dan 100.000 mensen op de been en was voor het vijfde jaar op rij volledig uitverkocht. Grote verrassing was het onaangekondigde optreden van Marco Borsato die een jaar eerder z’n debuut maakte in de grootste kroeg van Nederland. Ook de Haagse rockband KANE bleek de eerder aangekondigde sabbatical uitgesteld te hebben om nog eenmaal deel te nemen aan de vriendenreeks.

De Vrienden van Amstel LIVE! ontvangt dit jaar een record aantal artiesten. Naast de eerder aangekondigde Guus Meeuwis, Racoon, Golden Earring, Nielson, Miss Montreal, Nick & Simon, Gers Pardoel, Handsome Poets, Xander de Buisonjé en The Opposites waren er tevens nog verrassings-optredens van Trijntje Oosterhuis, Paul de Munnik, Mr. Probz, Glennis Grace en Frank Boeijen.
Ook Waylon verscheen onverwacht op het podium samen met danser Timor Steffens. Zij brachten een eerbetoon aan Michael Jackson tijdens het vaste onderdeel ‘De Vrienden van Amstel Zingen Hun Helden’. Het is voor het eerst dat de oud danser, die met Michael Jackson repeteerde ten tijden van z’n overlijden, weer meewerkt aan een project rond de pop-legende.

Inmiddels zijn acht van de meest indrukwekkende optredens van deze editie van de Vrienden van Amstel Live in iTunes verkrijgbaar!Op twee van deze acht liedjes is ook Marco te horen, hij zingt namelijk het duet ‘Zeg Me Dat Het Niet Zo Is’ met Frank Boeijen en de mashup ‘Ik Wil Nog Niet Naar Huis/Je Hoeft Niet Naar Huis Vannacht’ met Guus Meeuwis.
Die songs kosten 99 cent per stuk of 6,99 voor het hele album.
Klik hier voor meer info!

Marco heeft vier van de acht shows meegedaan deze editie, hij zong naast eerder genoemde liedjes ook zijn #1 hit met Trijntje Oosterhuis ‘Ik Zou Het Zo Weer Overdoen’.
Helaas kon hij de reeks niet afmaken nadat hij door een TIA was getroffen. Het beterschapsapplaus wat het publiek hem gaf werd door Marco als harverwarmend ervaren!
Marco is inmiddels weer thuis maar moet het op advies van de arts nog heel rustig aan doen.Redactie Borsato