Vrienden van Amstel LIVE: wat een feest!

19 January 2019

Vrienden van Amstel LIVE: wat een feest!

De kop is eraf! Wauw, wat een avond! Ik sta dit jaar voor de vijfde keer in de grootste kroeg van Nederland en wat ben ik blij dat ik weer onderdeel uitmaak van dit muziekspektakel! Als je eenmaal een keer bent geweest, dan ben je verkocht en wil je elk jaar, ik ben heel blij dat er dit jaar weer een gaatje in de agenda was. Het is zo bijzonder, allerlei verschillende muziekstromen komen samen, met verrassende samenwerkingen tussen de artiesten. Ik vind vooral de kameraadschap onderling fantastisch. Niemand hoeft de kar helemaal te trekken, maar iedereen doet exact dat waardoor hij het beste van zichzelf kan laten zien. Je hebt een gedeelde verantwoording en dat maakt het superleuk.Aan het begin van de show hangen aan weerszijden van het podium 30 meter hoge en 70 meter lange gordijnen, en zo wordt Rotterdam Ahoy opgedeeld in twee intieme ruimtes, waarmee de bands DiRECT en Chef’Special bij de opening wel raad weten. Zo ziet alleen de zuidkant van de hal Marcel Veenendaal door het gordijn komen om a capella ‘Young Ones’ te zingen, en is Joshua Nolet van Chef’Special alleen voor noord te zien, terwijl hij ‘Peculiar’ opvoert.
Na het neerlaten van de reuzegordijnen komt er een enorme catwalk tevoorschijn die van het linker- naar het rechterpodium loopt. Het is echt geweldig, want je hebt als artiest ook echt het gevoel dat je iedereen kan zien, zelfs de band zit op rijdende minipodia en gaan de hele catwalk over.
 


Vanaf dat moment is het een aaneenschakeling van optredens en unieke samenwerkingen. Wie had kunnen voorspellen dat Anouk samen met Jeroen van Koningsbrugge het nummer ‘Een beetje Verliefd’ van André Hazes zou gaan zingen? De Dijk gaf een geweldig optreden en eerde Thé Lau met het nummer ‘Blauw’.
Ik begon mijn optreden met het nummer ‘Waarom’ en Glennis Grace ontneemt het publiek de adem wanneer ze vanuit de nok al zingend op het podium neerdaalt. Wat een stem, wat een zangeres, dit nummer past ons als een oude en vertrouwde jas.
Toen was het al een ongelooflijk mooie avond, die nog niet eens op de helft was! Betoverend om te horen en te zien hoe Thomas Acda het publiek in vervoering bracht bij het inzetten van de eerste klanken van ‘De Waarheid‘ met zijn mondharmonica. Spektakel ten top terwijl Kraantje Pappie met een speciale rap ditzelfde nummer helemaal uniek maakt. Dit kan écht alleen maar bij de Vrienden van Amstel LIVE! 
 
‘Afscheid Nemen Bestaat Niet’ zing ik samen met André Hazes en dat is heerlijk om te doen! Hij vertegenwoordigt de nieuwe generatie zonder opsmuk en kan dit nummer heel goed, heel puur vertolken. Samen met Marcel Veenendaal van DI-RECT bracht ik een, vind ik toch wel spectaculaire versie van ‘De Bestemming’ ten gehore. Dit nummer is door Marcel helemaal opnieuw gearrangeerd en de koren, de strijkers en de prachtige beelden van IJsland op de schermen maken deze uitvoering tot een episch en bombastisch geheel! 
Ook Maan maakt dit jaar deel uit van de line-up van de Vrienden van Amstel LIVE! Een paar jaar geleden zag ik haar voor het eerst, toen eigenlijk nog een meisje, bij The Voice of Holland. Wat was ik trots dat ze voor Team Borsato koos en ik haar mocht coachen. Die overwinning was een eerste van een hele reeks onderscheidingen die haar nog te wachten staan. Als coach heeft ze mij niet meer nodig, want kijk eens wat ze bereikt heeft! Ik ben zo trots op haar. Ze doet een aantal prachtige duetten, waaronder ‘Er hangt liefde in de lucht’ met Kraantje Pappie.
 


Guus Meeuwis, die een duet doet met DJ Sunnery James & Ryan Marciano, een feesttent op het podium met een groot aantal artiesten en allemaal meezingers zoals ’Malle Babbe’, ‘Het Laatste Rondje’ en ‘De Vlieger’. En… en… en…
Ik ben zo enthousiast, maar ik wil eigenlijk ook nog niet de hele show verklappen, haha.
Wel wil ik de afsluiter nog noemen, want dat is echt huizenhoog kippenvel. Lee Towers maakt zijn debuut bij de VVAL en zingt het prachtige ‘My Way’. Aan hem is elke avond de eer om de show met alle artiesten op het podium groots af te sluiten. En dat kan natuurlijk niet anders dan met zijn lijflied, ‘You’ll Never Walk Alone’. 
 

 
Nog negen keer mogen we dit geweldige feestje maken, ik sta alweer te popelen en ik hoop ook jou nog te zien!

Met dank aan @setvexy en Paul Bergen voor de prachtige foto`s! Wanneer mogelijk zal ik meer foto’s plaatsen, de komende dagen!
 
Groetjes,
 
Marco