Waerdse Tempel geopend!

01 May 2006

Waerdse Tempel geopend!

Afgelopen week was de officiële opening van de nieuwe uitgaansgelegenheid de Waerdse Tempel in Heerhugo-waard. Dit schitterende zalencomplex is eigenlijk een kleinere Heineken Music Hall en is voor verschillende doeleinden geschikt. Maar dat er muziek gemaakt kan worden, dat is overduidelijk! Binnenkort komen mijn collega’s Trijntje Oosterhuis en Ali B. bijvoorbeeld al het dak eraf spelen! En Belle Perez en Guus Meeuwis hebben inmiddels al ontdekt hoe fijn het hier spelen is.

Initiatiefnemer Marcel Appelman heeft zeven jaar geknokt voor dit complex. Met bijna even zoveel ontwerpen en even zoveel locaties is uiteindelijk de Waerdse Tempel een feit, op een wel zeer ideale plek! 

Vlakbij de uitvalswegen zodat niet alleen de inwoners van Heerhugowaard hier makkelijk terecht kunnen, maar ook de jeugd van Alkmaar, Langedijk en zelfs Schagen zonder moeite hier heerlijk uit kunnen gaan.

In de Waerdse Tempel wordt van alles georganiseerd. Popmuziek dus, maar ook jazzmuziek en theaterproducties kunnen hier terecht. Sylvia de Boer, die niet alleen de rechterhand van Marcel is maar ook verantwoordelijk is voor een groot deel van de details, had contact opgenomen met mijn mensen om te vragen waar bijvoorbeeld een ideale kleedkamer aan moet voldoen. Nou, ik kan je vertellen, ik keek mijn ogen uit! Alles wat een artiest nodig heeft om zich ontspannen te kunnen voorbereiden op de show was aanwezig! Goed licht, fijne spiegels, douchegelegenheid, kledingrekken, een heerlijke bank, internet, voldoende koele drankjes en zelfs een koffiezetapparaat en een waterkoker. Ik kreeg meteen zin om op te treden! Fantastisch gedaan, Sylvia!

Dat was vooralsnog niet de bedoeling, want ik zou nu de vele medewerkers die met elkaar ervoor gezorgd hebben dat de Waerdse Tempel zijn deuren kon openen, een warm woordje toespreken. Men wist niet dat ik kwam en toen ik het podium opliep vond men mij wel ‘verrassend goed lijken’. Pas toen ik begon te spreken realiseerde de gasten zich dat ik het was en liep men naar voren om niets te hoeven missen. Fantastisch, dat enthousiasme!

Ik ben diep onder de indruk van de Waerdse Tempel, en heb bewondering voor Marcel Appelman die toch zijn nek uitgestoken heeft met dit fantastische project. Wist je trouwens al dat de Waerdse Tempel zelfs een strand heeft? Ja, er ligt een water naast waar je kunt surfen, zwemmen en lekker kunt zonnebaden. Dat gaat een geweldige zomer worden!

Ik weet zeker dat dit niet de laatste keer is dat ik hier ben geweest!

Groetjes,

Marco.