Warmetruiendag!

09 February 2017

Warmetruiendag!

Het milieu is iets dat ons allemaal aangaat, dat weten we allemaal. Maar helaas is het ook iets is waar vaak aandacht voor gevraagd moet worden terwijl het juist iets zo vanzelfsprekends zou moeten zijn! Met het achteloos weggooien van een papiertje of kauwgom op straat, de verontreiniging door een olielozing van bijvoorbeeld een schip maar ook het weggooien van spullen die nog goed zijn, maar waar je eigenlijk op uitgekeken bent. Het levert allemaal bij elkaar een enorme afvalberg en verontreiniging op. Denk ook eens aan alle verpakkingsmaterialen die er gebruikt worden in de voedselindustrie? Bij het duiken tref ik vaak de meest gekke voorwerpen op de zeebodem aan. Daar zit veel afval tussen maar het kan zo maar gebeuren dat er ergens ineens een fiets in zee ligt… Gewoon, omdat iemand ervan af wil!

Met zijn allen kunnen we hier gemakkelijk iets aan doen! Gooi dat papiertje of flesje niet achteloos weg maar houd het even bij je tot je bij een afvalbak bent. Breng gebruikte spullen eens naar een kringloop, scheid je afval en… zet je verwarming eens een graad of twee graden lager! Hoe vaak overkomt het je wel niet dat je in een t-shirtje door je huis loopt, het koud krijgt en dan niet een trui pakt, maar de verwarming hoger zet. Eigenlijk is dat van de gekke, alleen is het vaak wel wat we hier in Nederland gewend zijn. Daarom is er de Warmetruiendag in het leven geroepen. Vrijdag 10 februari is het dus Warme Truien Dag voor iedereen! Gewoon om ons weer even bewust te maken van wat die ene graad die je je verwarming lager zet doet met ons milieu. Gebleken is dat wanneer je je verwarming slechts één graad lager zet dat je niet alleen 6% energie bespaart, maar dat je daarmee ook 6% minder uitstoot van CO2 veroorzaakt. Als we dat met zijn allen doen, dan scheelt dat enorm. Laten we beginnen op Warmetruiendag en bedenk daarna voor jezelf ook eens wat je kunt doen om het milieu te sparen. Zo moeilijk moet het uiteindelijk toch niet zijn? Bezoek eens de site van Warmetruiendag. En zoek nu alvast een goede warme trui uit, want het wordt erg koud morgen! 
En laten we eens wat vaker een trui pakken in plaats van de thermostaat een slinger te geven en, heel eerlijk, het is in de winter toch alleen maar heerlijk knus om onder een dekentje weg te kruipen op de bank?Warmetruiendag, ik doe mee! Jullie toch zeker ook?

Groetjes,

Marco