Wauw, mijn eerste foto expositie!

31 May 2017

Wauw, mijn eerste foto expositie!

Donderdag 1 juni start de expositie ‘Gezichten van Aruba’ in het Art’otel Amsterdam. Dat zal mijn eerste expositie zijn, dus man man, wat spannend! De expositie vindt plaats in de 5&33 Kunstgalerij van Art’otel Amsterdam aan de Martelaarsgracht in Amsterdam en de toegang is gratis.

In februari ben ik dus met Raymond Rutting naar het prachtige eiland Aruba gereisd, om daar onder leiding van deze topfotograaf mijn skills te ontwikkelen op het gebied van fotografie. Een echte Masterclass dus! Raymond heb ik leren kennen toen ik gevraagd ben om voor de Linda. foto’s te maken en destijds heb ik hem ook om tips gevraagd. Daarop is hij mee gegaan naar Colombia en we zijn elkaar niet meer uit het oog verloren.
 


Ik vond het fantastisch om acht dagen ‘aan de hand’ van deze ‘meester’ te worden meegenomen. Deze acht dagen hadden een meer dan vol programma, vaak begonnen we al om 6 uur in de ochtend, zelfs voor ik mijn eerste en broodnodige kopje koffie op had, haha
Met niks anders aan mijn hoofd dan mijn camera kon ik mij helemaal vastbijten in mijn geliefde hobby. De prachtige natuur leent zich uitstekend voor het beeldend vastleggen maar ook de vriendelijke eilandbewoners waren zo vriendelijk om te poseren. Zo liet Frank Kelly, de lokale kruidenman, zien hoe hij op zijn blote voeten bij de blauwe zee bloemetjes plukt. Ik stond zelf ook op het strand met eveneens blote voeten op de harde steentjes en kreeg diep respect voor Frank die dit jaar in jaar uit doet, haha. We pikten ook een graantje mee van het Caribische carnaval met haar levendige kleuren, de quadri cave Aruba mocht ook niet ontbreken. Tevens ik heb één van ’s wereld beste kitesurfsters, namelijk Annabel van Westerop ook voor mijn lens gehad. De naam One Happy Island is meer dan terecht!
Via social media probeerde ik iedereen op de hoogte te houden en plaatste onder meer filmpjes op Facebook.Morgen, 1 juni zullen wij de expositie ‘Gezichten van Aruba’ in het Art’otel Amsterdam openen waarop een deel van de foto’s te zien zijn die we hebben gemaakt op Aruba.
Deze foto’s zullen van 1 juni tot en met 25 augustus tentoongesteld worden. Gisteren hebben we de uitgezochte werken opgehangen en gepositioneerd, het zag er al heel indrukwekkend uit. Vandaag de puntjes op de i, morgen mag iedereen komen kijken! 
Tevens zal er een fotoboek verschijnen, een groot exemplaar voor in je salontafel. Eerlijk is eerlijk, dat vind ik wel echt heel gaaf hoor! Dus daar ben ik niet alleen trots op, het is ook erg spannend, haha!
 


Ik ben erg benieuwd naar jullie reacties. Gaan jullie in deze periode ook een kijkje nemen?
Laat het me weten!

Groetjes,

Marco