We hebben iets nieuws: MMS-it!

24 February 2005

We hebben iets nieuws: MMS-it!

We hebben weer iets leuks bedacht voor de website! MMS-it! Wat is mms precies?

Net zoals met SMS kun je met MMS berichten sturen van mobiele telefoon naar mobiele telefoon. 

Het grote verschil is dat je met MMS niet alleen tekst, maar ook foto’s, plaatjes, geluidsfragmenten, enz. kunt meesturen. 

Een eenvoudige MMS kan bijvoorbeeld bestaan uit een foto plus aanvullende tekst. Maar ook kun je een foto sturen naar een webadres, en dat is wat wij op www.borsato.nl graag willen!

We hebben een speciale Marco-map aangemaakt. In deze map komen de foto’s te staan die ik mms naar de site. De kwaliteit van deze foto’s is natuurlijk niet geweldig hoog, maar wat wel bijzonder is, is dat het enorm aktueel is! 

Krijg ik een award uitgereikt? Dan kun je hem enkele minuten later al op de site zien! Helemaal te gek!

Ook is er een mapje ‘Achter de schermen’, waar je foto’s van mij en mijn band en crew kunt zien die onder andere door Nathalie zullen worden gemaakt. Soundcheck, repetities, schrijverssessies… er is altijd wel een fotootje te mms-en! 

En uiteraard maken we ook een mapje waar jullie heen kunnen mms-en! Sta je met je vriendinnen in de regen te wachten voor de kassa? Heb je een mooi plekje veroverd bij het concert?  Ga je na de show nog een broodje shoarma eten? Heb je een indrukwekkende verzameling? We kunnen het allemaal zien op de website als jij je fotootjes naar ons mms-t! Let op: Daar kunnen soms enkele minuten overheen gaan.

Al je leuke, gezellige en unieke plaatjes zijn welkom, maar het spreekt voor zich dat ze wel voor iedereen geschikt moeten zijn. Foto’s die als kwetsend, racistisch, discriminerend, seksueel of beledigend kunnen worden ervaren, worden niet vertoond. Stel je telefoontoestel in op de best mogelijke kwaliteit, dus zet ze op ‘groot’, ‘fine’ of ‘hoog’, afhankelijk van je toestel. Dan is de kans het grootst dat je foto goed scherp is!

Ik heb de laatste weken al regelmatig foto’s naar de site gestuurd, zodat we meteen een goed gevulde galerij hebben. Maar ik reken natuurlijk ook op jullie mms-jes! 

Groet,

Marco.

Weet je niet hoe je moet mms-en en of je toestel wel geschikt is? Surf dan naar de website van je provider en controleer daar of je toestel geschikt is en welke instellingen je moet activeren.

Nog handiger is surfen naar www.bel.nl, want daar kun je zelf je telefoonmerk, het type, je provider en je abonnement selecteren. Vervolgens type je je mobiele nummer in en klik op ‘verder’. Dan kies je voor ‘mms-instellingen’ en weer op ‘verder’.

Nu zullen de mms-instellingen naar je worden verzonden in een ‘pushbericht’. Volg de instructies in je scherm, want met deze instellingen word je toestel gereed gemaakt voor mms. Wordt er om een code gevraagd, kies dan voor 0000 (vier keer nul). Heb je op opslaan gedrukt, dan is je toestel gereed om mms te versturen en ontvangen! Je moet de eerste keer een mms hebben verstuurd, voor je er eentje kan ontvangen.

Op het prikbord onder FAQ, maar ook links op deze site achter de button ‘MMS jouw foto naar Marco’, lees je veelgestelde vragen! De operators in de chat staan ook klaar om je woord te staan als je vragen mocht hebben! Kom je er toch zelf niet helemaal uit, ga dan naar de dichtsbijzijnde BelCompany winkel en vraag of ze je kunnen helpen met je mms-instellingen.

Onze galerij kan door jullie alleen gevuld worden door foto’s die met een mobiele telefoon worden verzonden, via de computer is het niet mogelijk. Normaal mms je naar een 06-nummer, maar in dit geval moet je het naar een e-mailadres mms-en.

MMS je Borsato-foto’s naar: borsato@mmsit.nl