Will Tura werd 2 augustus 65 jaar!

02 August 2005

Will Tura werd 2 augustus 65 jaar!

Op 2 augustus was het 65 jaar geleden dat Will Tura het levenslicht zag! Will kan terugkijken op een muzikaal zeer succesvolle carrière! In 1962, hij was toen 22 jaar oud, was hij op vakantie in Zuid Frankrijk toen hij een idee kreeg voor een liedje. Hij schreef de melodie achterop een bierviltje met als werktitel ‘I’m lonely’. Inmiddels is ‘Ik ben zo eenzaam zonder jou’ de grootste hit uit de Vlaamse vaderlandse geschiedenis te noemen en zelf zong ik deze klassieker tijdens de symphonicatour in Vlaanderen! Will is zich altijd blijven ontwikkelen, zijn discografie is niet alleen eindeloos lang, ook zeer gevarieerd. Want na ‘Ik ben zo eenzaam zonder jou’ volgden vele hits, van kleinkunst en chanson tot vrolijke Nederlandse pop, van “Sinatra-achtige dingen” tot gospel, rock ‘n’ roll en country en zelfs een vleugje rap! 

Ook ik heb in het verleden het genoegen mogen smaken met deze weergaloze man te mogen spelen. Samen met hem heb ik ‘Onbewoonbaar Verklaard’ gedaan, welke ook op mijn verzamelalbum ‘Onderweg’ (Vlaamse Editie) is gekomen.

En hoewel Will vandaag 65 kaarsjes uit mag blazen, treedt hij ook met grote regelmaat gewoon in het land op. Klasse!

Samen met een aantal collega’s heb ik als eerbetoon een liedje van Will ingezongen voor een speciaal voor hem opgenomen album. Vol met zijn eigen werk, door iedere artiest op eigen wijze gezongen, en uitsluitend door de artiesten die hij waardeert en respecteert. 

Op VIVA TURA vind je 14 klassiekers terug, allen in een nieuw jasje gestoken door Clouseau, Helmut Lotti, Gene Thomas, Natalia, Günther Neefs, Belle Perez, en nog veel meer. Ook ik heb uiteraard een lied van Will ingezongen, en wel het wonderschone ‘Het Kan Niet Zijn’.

Will heeft zijn cadeautje inmiddels mogen ontvangen en was er zeer content mee: “De zanger en de componist die ik ben, kan zich geen mooiere kroon op het werk indenken dan jullie eerbetoon!”

Volledige tracklisting: 

Clouseau – Ik Ben Zo Eenzaam Zonder Jou

Natalia – Heart Of Gold 

Marco Borsato – Het Kan Niet Zijn 

Belle Perez – Rebelde Amor

Helmut Lotti – Vergeet Barbara

Flip Kowlier – Als De Zomer Weer Voorbij Zal Zijn

Bart Peeters – In Mijn Caravan

Jelle Cleymans – Viva El Amor

Yasmine – Moa Ven Toh!

Gene Thomas – Met Rock ‘N Roll In Mijn Hart

Wim Soutaer – Iedereen Heeft Iemand Nodig

Günther Neefs – Boven De Wolken

Mama’s Jasje – Nu Sta Ik Daar

Roland & Paul Michiels – El Bandido

Will, van harte gefeliciteerd!

Nog veel muzikale en liefdevolle jaren toegewenst!

Marco Borsato.