Wit Licht genomineerd voor Rembrandt!!

22 February 2009

Wit Licht genomineerd voor Rembrandt!!

Ik heb jullie geweldig nieuws te vertellen!! Onlangs hoorde ik dat op maandag 9 maart a.s. de Film 1 Rembrandt Awards uitgereikt gaan worden door Film 1 en het programma Films en Sterren. De Rembrandt Awards is de enige Nederlandse publieksprijs voor Film en DVD en laat Wit Licht hiervoor nu één van de drie genomineerden zijn! Ik ben opgetogen over het feit dat het Nederlands publiek zo van Wit Licht onder de indruk is dat zij via de site www.filmensterren.nl massaal voor Wit Licht heeft gekozen.

Niet alleen is Wit Licht genomineerd in de categorie beste film, ook is Thekla Reuten voor haar rol als hulpverleenster Valerie genomineerd als beste actrice en ook dat is grandioos nieuws!

Wit Licht is een film waarvan ik vond dat deze gemaakt moest worden. Het verhaal moest gewoon verteld worden, ook als dat betekende dat ik mijn eigen discipline moest verlaten en mijn hoofd boven het maaiveld uit moest steken. Voor de film en het lot van kindsoldaten deed ik dat graag. Ik ben enorm trots op de film zoals deze uiteindelijk geworden is en het effect dat we met deze film bereikt hebben. Het feit dat het Nederlandse publiek met deze nominatie aangeeft achter de film te staan en massaal op de film gestemd heeft maakt me zo mogelijker nog trotser!

Bij deze wil ik jullie dan ook allemaal voor jullie stemmen bedanken!

Laten we met zijn allen hopen dat de Rembrandt ook daadwerkelijk naar Wit Licht gaat!

Groetjes,

Marco