Wit Licht naar Filmfestival in Cannes!

22 April 2009

Wit Licht naar Filmfestival in Cannes!

Cannes Filmfestival

Ik ben ongelofelijk blij te kunnen vertellen dat de speelfilm Wit Licht, in het buitenland uitgebracht in een internationale versie onder de titel ‘The Silent Army’, deel uit zal maken van de officiële selectie van het Cannes Filmfestival! De film zal worden vertoond in het programma Un Certain Regard. Ik ben heel erg trots en vind het meer dan fantastisch dat Wit Licht op dit prestigieuze filmfestival vertoond zal worden! Het Cannes Filmfestival is het grootste filmfestival ter wereld. Het programma Un Certain Regard heeft als doel om talent te erkennen en innovatieve en opmerkelijke speelfilms te stimuleren. De winnaar van de Prize Un Certain Regard wordt tijdens het Cannes Filmfestival bekend gemaakt.

The Silent Army

Het Cannes Filmfestival kreeg meer dan 5000 films aangeboden waaruit men een selectie moest maken. Meer dan 5000 films en slechts ruimte voor 40 films, je begrijpt dat we met zijn allen buitengewoon vereerd zijn dat Wit Licht, of The Silent Army zoals hij in Cannes genoemd zal worden, hiervoor uitgekozen is.

Voor mij is het de kers op de taart, waarbij ik moet zeggen dat de kers groter lijkt nog dan de taart zelf! We hebben met Wit Licht een doel voor ogen. We wilden aandacht vragen voor de problematiek rondom kindsoldaten. Jullie zijn van me gewend dat ik op iedere zeepkist spring om over deze problematiek te praten. Tijdens mijn concerten, in televisieprogramma’s en in magazines vraag ik regelmatig hiervoor jullie aandacht. Met de speelfilm Wit Licht hebben we een nieuw medium gevonden om mensen te betrekken bij problemen in de rest van de wereld waarvoor we onze ogen niet mogen sluiten!

Internationaal platform

Ik kan je niet vertellen hoe blij ik ben dat we nu het grootst mogelijke internationale platform krijgen om dit verhaal over kindsoldaten onder de aandacht te brengen. Alle grote filmdistributeurs vanuit de hele wereld zullen hier aanwezig zijn en de kans dat Wit Licht in meerdere landen vertoond zal gaan worden is heel groot! Wit Licht heeft hiermee een prachtige kwaliteitsstempel gekregen. Ik zie het dan ook niet als een mooie afsluiting van dit filmproject, maar als een zeer veelbelovend nieuw begin!

‘Wit Licht’, geschreven en geregisseerd door Jean van de Velde naar aanleiding van een verhaal van Sandra Nagtzaam, met in de hoofdrollen Marco Borsato, Abby Mukiibi Nkaaga, Thekla Reuten en Andrew Kintu, werd begin december 2008 uitgebracht in de Nederlandse bioscopen en heeft inmiddels meer dan 300.000 bezoekers getrokken. ‘Wit Licht’ werd geproduceerd door Chris Brouwer, Richard Claus en Paul Brinks voor The Entertainment Group Films.

Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima over Wit Licht:

Bekende Nederlandse acteurs en actrices over Wit Licht:

De Afrikaanse cast over Wit Licht:

 

Groet,


Marco.