Workshop Fotoboekje

24 May 2017

Workshop Fotoboekje

Afgelopen zaterdag, 20 mei, was het tijd voor de vierde workshop en deze keer was dit op de prachtige landelijk gelegen locatie De Weistaar in Maarsbergen. Heel wat uren voorbereiding waren er aan voorafgegaan. Ellen, degene die het superleuke idee had om een fotoboekje te ‘scrappen’ zoals dat bij de creatievelingen heet, nam het voortouw, en heeft samen met Patricia het idee uitgewerkt. Deze meiden hebben de enthousiaste begeleiders tekst en uitleg gegeven over hoe de workshoppers te helpen met het maken van het fotoboekje.
Er hebben heel wat dagen, uren en wellicht ook hier daar een druppeltje zweet in gezeten, haha.
 


Helaas was er wel een schaduw op deze zonnige dag want Ria Ruiters, de schoonmoeder van Marco was de dag ervoor overleden. Toch kwam Marco langs om zoals hij het noemde ‘even liefde te tanken’ en begroette iedereen even enthousiast. Nadat Nathalie het verloop van het programma had uitgelegd en Patricia het woord had genomen over de workshop konden de fans naar buiten om met Marco op de foto te gaan. Huisfotograaf Eric stond al klaar met zijn camera! Nadat iedereen op de kiek stond en zich in Marco´s armen had genesteld konden ze aan de slag. Menigeen stortte zich eerst op de superleuke merchandise (die ook te koop is op de Marco Meeting in België en de Fanclubdag in oktober) en reageerden enthousiast. Oorbellen, beertjes, thee, armbandjes, alles gingen met een nieuwe eigenaar mee.
 


De begeleiders van de tafels met de workshoppende fans kregen het flink druk, want de dames en heren zijn bloedje fanatiek en wilden met een mooi fotoboekje voor de dag komen. Met een onderbreking van een heerlijke lunch die gestroomlijnd verliep en die iedereen zich goed liet smaken werd er hard gewerkt, bijgekletst, gelachen en zeker ook met volle teugen genoten. Marco liep langs de tafels en maakte met heel veel fans een praatje. Of ging nogmaals met ze op de foto, de ene selfie na de ander werd geschoten. Ook werden er diverse items gesigneerd, fotoboekjes bekeken en hier en daar een mooie ervaring gedeeld.
Nadat Marco afscheid had genomen bleef de sfeer er goed in zitten. De toegevoegde waarde van Marco is enorm groot, daar geen misverstanden over, maar ook als Marco weg is blijft de middag een extreem leuke dag onder elkaar!
Wij vonden het een hele geslaagde workshop, het enthousiasme vloog ons daar en dezelfde avond op social media nog om de oren.
Voor herhaling vatbaar dus..!
Wat bijzonder lief was, was de spontane actie om geld op te halen om een bos bloemen te kopen voor Marco en Leontine in verband met het overlijden van Ria Ruiters. Inmiddels hebben zij de bloemen ontvangen van zowel namens de workshoppers alsmede van alle fans.

We willen iedereen bedanken voor hun inzet en hun komst.
Volgend jaar weer?

De foto’s van deze leuke dag zijn uiteraard ook beschikbaar en kun je downloaden indien je wenst, ook delen. Vergeet je Marco of de fanclub niet te taggen waar mogelijk?

Hier vinden jullie de foto’s met Marco.
En hier zijn de sfeerfoto’s te downloaden.

Groetjes,

De mederwerkers van de fanclub:
Tifosi di Marco Borsato