World Photo Day

19 August 2017

World Photo Day

In 2009 ontdekte de jonge Australische fotograaf Korske Ara dat je, met het delen van de foto’s die je maakt en het verhaal dat je er mee overbrengt, mensen met elkaar verbindt en daarmee kan inspireren tot een positieve verandering van de wereld. Op 19 augustus 2010 startte hij ‘World Photo Day’, de internationale dag van de fotografie.

‘I believe that photography has the power to tell stories, inspire generations and create positive impact in the world’ – Korske Ara (Founder World Photo Day)Op de website van ‘World Photo Day’ is te lezen dat deze dag inmiddels is uitgegroeid tot de grootste fotografie viering van de wereld. In 2010 is het voor het eerst gelanceerd en waren er 250 mensen die zich hadden geregistreerd om deel te nemen, maar inmiddels zijn er meer dan 500 miljoen deelnemers over de hele wereld! Miljoenen mensen uit alle delen van de wereld, die andere fotografen inspireren tot het delen van hun verhaal, om zo de wereld weer een stukje mooier te maken.

Dat is precies één van de redenen waarom ik zo van fotograferen geniet. Door je foto’s kan je laten zien hoe jij de wereld ziet en hoe mooi is dat om dit te kunnen delen met anderen. Ik heb mijn camera eigenlijk altijd wel bij me, want er is vaak wel een moment of iets dat ik graag vast wil leggen. Met de komst van de digitale fotografie is fotograferen ook een stuk makkelijker gemaakt, want je ziet meteen het resultaat. Ik ben ooit begonnen met een analoge camera en daarmee is het bij het ontwikkelen van het fotorolletje altijd een verrassing hoe het eindresultaat is, want als je licht niet goed ingesteld stond was je hele rolletje verpest. Ook moest je na het maken van een foto het tandwieltje doordraaien voordat je een volgende foto kon maken. Toen de digitale camera op de markt kwam was ik één van de eersten die deze aanschafte. In deze camera kon een diskette waar je 20 foto’s op kon zetten, waarna je deze diskette in de computer stopte om de foto’s op je computer op te slaan. Dit was natuurlijk al helemaal super, maar inmiddels zijn de technieken verder ontwikkeld en enorm verbeterd. Wat voor mij begonnen is als een hobby, is inmiddels een stuk serieuzer geworden door mijn deelname aan het programma ‘Het Perfecte Plaatje’ en de fotografiereis naar Aruba begin dit jaar. ‘World Photo Day’ is dan ook een dag waar ik graag even bij stil wil staan. 


Groetjes,

Marco