Yesss! Genomineerd voor de 100% NL Awards!

22 November 2016

Yesss! Genomineerd voor de 100% NL Awards!

Heel regelmatig krijg ik de vraag of ik nog wel warm of koud word van een nominatie voor een award of onderscheiding.  En iedere keer dat ik zo’n vraag krijg denk ik: ‘Jullie zouden me eens moeten zien wanneer ik zoiets te horen krijg!’. Maandagmorgen nog overkwam me weer dat gevoel van blijdschap en dankbaarheid! Vanmorgen kreeg ik namelijk te horen dat ik genomineerd ben voor de 100% NL Awards 2016 in maar liefst twee categorieën, namelijk die van ‘Zanger van het Jaar’ en ‘Hit van het Jaar’ voor mijn single met Matt Simons: ‘Breng Me Naar Het Water/Take Me To The Water’.

Ik vind het zo te gek te horen dat ik genomineerd ben voor deze mooie awards! En waarom? Omdat ik het iedere keer weer zie als een stuk waardering van mijn publiek. Ik kan het misschien aflezen uit nummer 1-posities, kaartverkoop bij concerten of de tellers bij bijvoorbeeld Spotify, maar dit zijn publieksprijzen. Dit zijn de Awards die uiteindelijk door het publiek, door jullie, toegekend worden en dat maakt zo’n nominatie direct een stuk specialer. Ik kan jullie dus oprecht vertellen dat het nooit went en dat ik met iedere nominatie steeds weer ontzettend blij ben.

Eerder mocht ik al 100% NL Awards in ontvangst nemen waarbij de Oeuvre Award wel echt de kers op de taart is. Wat ik superleuk vind is dat mijn gewaardeerde collega’s én vriendjes Nick en Simon deze prijs eerder dit jaar al uit handen van Winston Gerschtanowitz in ontvangst mochten nemen. Nick en Simon hebben zo hun stempel op de Nederlandstalige muziek gedrukt, ik gun ze dat dan ook enorm!

Wat voor mij als coach ook super is om te zien, is dat ik ook mijn kandidaten van The Voice of Holland terugzie als genomineerden. Zo gaaf! Wel grappig dat ik het voor de nominatie ‘Hit van het Jaar’ moet opnemen tegen Maan met haar ‘Perfect World’, maar dat is waanzinnig stoer! Maan is daarnaast ook nog eens genomineerd voor ‘Doorbraak van het Jaar’. O’G3Ne is ook genomineerd en wel in twee categorieën, te weten ‘Album van het Jaar’ voor hun album ‘We Got This’ en ‘Muziekmoment van het Jaar’ voor hun prachtige vertolking van ‘Clown’ in het televisieprogramma ‘De Beste Zangers van Nederland’. Ook Sharon Doorson zie ik in de nominaties terug want zij is genomineerd voor ‘Zangeres van het Jaar’ naast onder andere, jawel, Julia Zahra! Als coach ben ik supertrots zoveel van mijn meiden van Team Borsato terug te zien in deze nominaties.

Maar…, nu komt het er natuurlijk wel op aan voor de komende 100%NL Awards, want voor deze awards moet door het publiek gestemd worden en aangezien jullie mijn publiek zijn richt ik me uiteraard ook tot mijn eigen geliefde publiek, mijn trouwe fanbase. Om nominaties te kunnen verzilveren zal er uiteraard gestemd moeten worden en daarom wijs ik jullie graag even op de mogelijkheid tot stemmen. Stemmen kan tot en met 31 december a.s. via deze link of je klikt gewoon even op de stemknop die hiernaast staat. 
In de tweede week van januari wordt dan bekend welke genomineerden definitief de strijd met elkaar aangaan om deze Awards in de wacht te kunnen slepen. Hierna volgt een tweede stemronde. De uitreiking van de 100% NL Awards zal op 7 februari 2017 zijn.  

Als je genomineerd bent, dan wil je zo’n award natuurlijk dolgraag winnen en daarom zou ik het te gek vinden als jullie mij jullie stemmen gunnen. En als jullie toch stemmen, denken jullie dan ook aan mijn meiden van Team Borsato?

Groetjes,

Marco