Zandvideo ‘Dichtbij’

22 February 2011

Zandvideo ‘Dichtbij’

Dichtbij is de volgende single afkomstig van ‘Dromen Durven Delen’ en heb je wellicht al gehoord op op de radio.
Vanaf nu is er ook een officiële videoclip en wat voor één! ‘Zandkunstenaar’ Gert van der Vijver heeft speciaal voor dit nummer een verhaal uitgebeeld in zand, dat prachtig past bij de muziek en tekst. Dichtbij gaat voor mij over een nieuwe ontmoeting. Een bijzonder moment waarop je in iemands ogen iets ziet, wat er eerder nog niet was, een klik, een vonk. Je kan die persoon al heel lang kennen, maar nog nooit was diegene ‘dichtbij’. Het verhaal in dit lied ontwikkelt zich tot de ultieme liefdesverklaring; “Wat komt, dat komt, dat redden we wel samen, want samen zijn we zo dichtbij”. Een prachtige uitting van vertrouwen in elkaar.

Enige tijd terug heb ik op Youtube een fragment gezien van een zandschilderij. Onder de indruk van deze kunstvorm ben ik verder gaan zoeken en kwam zo in aanraking met Gert van der Vijver. Gert is een bijzondere en veelzijdige kunstenaar. Zijn werk is ondermeer te zien geweest in het  kinderprogramma ‘De Zandtovenaar’, van de KRO. Ik heb Gert gevraagd na te denken over een script voor Dichtbij en hij was onmiddellijk enthousiast.

Het resultaat kan je hier onder bekijken!

Ook heel bijzonder: Gert zal tijdens de 3Dimensies concertreeks in het GelreDome én Sportpaleis zijn kunsten LIVE vertonen. Iets dat nog nooit eerder voor zo’n groot publiek en onder begeleiding van een liveband is vertoond.

Kom dat zien!

Groeten,
Marco

 

 

 

Over de video:

Dichtbij is afkomstig van het album ‘Dromen Durven Delen’.
Zandkunstenaar: Gert van der Vijver (officiele website)
Studio, regie & editing: Studio Hollandse Kade, Marcel de Vré.
Camera: Goof de Koning.

‘Dromen Durven Delen’ koop je hier, bij iTunes of luister in Spotify
7, 10,11 en 13 Mei staat Marco Borsato in het GelreDome in Arnhem en op 17,18, 20, 21 en 22 Mei in het Sportpaleis te Antwerpen. (Klik voor tickets)