Zilveren Jubileum H.K.H. Koningin Beatrix!

01 May 2005

Zilveren Jubileum H.K.H. Koningin Beatrix!

Ik was van te voren toch wel een heel klein beetje gespannen… Maar geef toe, zingen voor het hele Koninklijke Huis en een aantal duizenden gasten, plus rechtstreeks op de televisie waar ook nog eens miljoenen mensen live zullen kijken, het is niet niks! Maar jongens, wat wás het leuk!

Zaterdag 30 april 2005 was het precies 25 jaar geleden dat Hare Koninklijke Hoogheid Koningin Beatrix de troon mocht bestijgen. Ter ere van dit jubileum was er dan ook een groot feest voor 4000 genodigden uit het land in onze hofstad Den Haag georganiseerd. 

Vijfentwintig jaar hoogtepunten op het gebied van dans, sport, cabaret, musical en muziek werden gepresenteerd. Fragmenten uit the Phantom of the Opera, Cats en Mama Mia! kwamen langs, maar ook werden er gedichten voorgedragen en werd er veel muziek gemaakt. Het was dan ook écht een feest!

Het zal geen verrassing voor je zijn dat ik iets met ons Koningshuis heb. 

Ik herinner me nog goed hoe enorm vereerd ik was toen ik het Nationaal Huwelijkslied mocht zingen, tijdens de feestelijkheden rondom het huwelijk van Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Willem-Alexander en Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima. 

Zoals ik al zei was ik een tikkie nerveus. ‘Binnen’ is een stevig nummer, ik nodig de mensen dan ook altijd uit om te gaan staan. Maar doe je dat ook op een feest als deze? Ik besloot maar vooral bij mezelf te blijven en te doen zoals ik het graag doe. Toen ik met armgebaren de mensen motiveerde om te gaan staan, aarzelden ze echter geen moment en stonden de mensen enthousiast te springen!

Het was fijn om te zien dat H.K.H. Prinses Máxima enthousiast mee zat te zingen, dat Z.K.H. Prins Willem-Alexander meezwaaide en dat het eigenlijk in de hele tent het buitengewoon gezellig was. Ik heb van iedere minuut genoten!

Na de finale liep ik terug richting de kleedkamer, toen ons nog een verrassing te wachten stond. Onze Majesteit wilde iedereen graag persoonlijk bedanken en dus kwam zij en de leden van haar familie, allemaal nog even naar achter om de mensen een hand te geven. Koningin Beatrix bedankte me voor mijn bijdrage, en ook Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima kwamen enthousiast naar me toe om me te vertellen dat ze hadden genoten!

Prinses Marilène had het ook erg naar haar zin gehad, en uitte dat spontaan met twee warme zoenen! Dit alles uiteraard onder toeziend oog van Prins Maurits, ha ha.

Ook Prinses Mabel gaf me een knuffel, een stevige hand kreeg ik van Prins Friso.

Mr. Pieter van Vollenhoven wisselde goede duikplekken met me uit en vroeg me een keer met hem te gaan duiken, wat me overigens erg interessant lijkt.

Tevens sprak ik kort met Prinses Irene en Prinses Christina.

Het was een enerverende avond, maar ik vond het fantastisch!

Het was te gek om met zoveel fantastische artiesten op het podium te mogen staan, maar het was minstens zo geweldig om de avond af te mogen sluiten met de waardering van onze Koningin en haar familie!

Groetjes,

Marco.