Zilveren Jubileum!

07 April 2015

Zilveren Jubileum!

Vandaag is het exact 25 jaar geleden dat ik de Soundmixshow won die mijn leven voorgoed veranderde en mij van de ietwat schuchtere kok voorgoed veranderde in een zanger. Het is een dag waarop ik terugkijk naar 25 bijzondere en succesvolle jaren waarbij een gevoel van trots en dankbaarheid me overvalt. 
Toen ik ooit begon met zingen en meedeed aan de Soundmixshow was een carrière als deze iets dat ik voor onmogelijk had gehouden, laat staan op dit niveau. Ik had nooit durven hopen dat ik zo’n trouw publiek zou krijgen, zoals ik al die jaren achter me, of beter gezegd naast me, heb staan.

De afgelopen 25 jaar zijn een aaneenschakeling van hoogtepunten geweest en hierin heb ik heel bijzondere dingen mogen doen en meemaken. 

De afgelopen weken is dit weer zo goed gebleken. Terugkijkend op 25 jaar Marco Borsato realiseerde ik me dat ik op dit moment één grote wens had. Het verlangen om Symphonica in Rosso nog eens te doen. Dat was spannend en eng maar al snel bleek dat jullie net zo terugverlangen naar dit grootse evenement als ik want de kaartjes waren niet aan te slepen! Waar ik hoopte twee concerten te kunnen geven zijn het er inmiddels zelfs tien geworden. Ik ben daar nog steeds beduusd van maar het geeft me tegelijkertijd zo’n warm en welkom gevoel. We hebben dezelfde dromen, dat blijkt wel! 

De documentaire die momenteel elke zondagavond bij RTL4 wordt uitgezonden laat mijn persoonlijke groei zien, de hoogte-en dieptepunten, de ontwikkeling van mijn carrière en hoe ik in mijn leven stond en sta. Het is een prachtig document geworden waar ik erg blij mee ben. Want zoals ik al aangaf in de documentaire en wat ook de titel van deze documentaire is, ‘Marco Borsato is meer dan ik alleen’. In de afgelopen 25 jaar heb ik inspiratie op mogen doen, steun, vriendschap en liefde mogen ontvangen van de mensen om mij heen, mee mogen delen in hun talenten en expertise. Dankzij heel veel mensen ben ik wie ik ben en sta ik waar ik nu sta; een blij en gelukkig mens met een pracht van een carrière. Ik ben dankbaar, trots en nog lang niet klaar met deze carrière en alles dat er nog in het verschiet ligt.

Het is nooit gegaan om de awards, om de onderscheidingen, de verkoopaantallen of het veel & meer. 
Het is begonnen met muziek en het heeft nog nooit zo om muziek gedraaid als nu. 

Dank jullie wel voor alle felicitaties via kaartjes en social media, voor de vele bossen bloemen die ik nu al in ontvangst mocht nemen, voor de cadeautjes die er de hele ochtend al bij me bezorgd worden maar vooral voor het feit dat deze 25 jaar zonder jullie niet hetzelfde zou zijn geweest.
Thanks guys!

Groetjes,

Marco