Zoveel belangstelling voor “Voor Kids Gaat De Zon Op’ en nieuwe lipdub!

09 June 2011

Zoveel belangstelling voor “Voor Kids Gaat De Zon Op’ en nieuwe lipdub!

Kort geleden vertelde ik hoe één van de scholen die de musical Voor Kids Gaat De Zon Op een VIP-première van hun musical kan winnen en daarbij liet ik de lipdub zien die door Basisschool Jeroen uit Den Haag was gemaakt. Inmiddels heb ik meer nieuws over de musical én een nieuwe lipdub ontvangen!

Het succes van de musical is overweldigend, er zijn zo enorm veel scholen die de musical gaan opvoeren en aan de verzoeken in de mail te zien vragen bijna evenzoveel scholen om de aanwezigheid van Albert Verlinde en mij bij de uitvoering van hun musical. Albert en ik willen de musical heel graag uitgevoerd zien zoals hij bedoeld is, op een school, door leerlingen van groep 8 maar het aantal aanvragen voor onze aanwezigheid is zo groot dat hiervoor een speciale actie in het leven is geroepen. Alle informatie over deze actie kun je hier teruglezen. 

Behalve dat het enorm leuk is te zien hoe enthousiast de scholen reageren op de musical is het ook nog eens super om te zien hoe creatief scholen bezig zijn met de musical. Zo hoorde ik over een school met een grote klas die voor deze musical eigenlijk een aantal rollen tekort kwam. Heel creatief hebben ze een aantal personages bedacht en deze als extra rollen verwerkt in de musical. Ook zijn er scholen die de bladmuziek inmiddels hebben opgevraagd omdat zij zelf de muziek bij de liedjes willen spelen en zo kan ik nog veel meer voorbeelden bedenken.

Ook ontving ik inmiddels weer een nieuwe lipdub, deze keer gemaakt door maar liefst 495 leerlingen en leerkrachten van basisschool de Contrabas in Capelle aan den IJssel. De lipdub is gemaakt voor het 30-jarig bestaan van de Contrabas en is vorige week aangeboden aan de directrice die met pensioen ging. Ik heb me laten vertellen dat juf Stephanie de grote drijvende kracht achter deze lipdub is, mede ingegeven door het feit dat ze fan van mijn muziek is. Het nummer waar deze school voor koos is een nummer van mijn nieuwe album Dromen Duren Delen, namelijk Droom, Durf, Doe en Deel.
Juf Stephanie verwoordde haar keuze zo mooi dat ik die even mee wil geven:

“Dit nummer past namelijk heel goed bij een basisschool. Themas zoals je dromen durven delen, samen is beter dan alleen en feest konden niet beter in een nummer samenkomen dan in dit nummer. Het nummer geeft energie, het is positief en iedereen kent Marco Borsato. Beter materiaal ter promotie van een basisschool is er naar mijn idee niet.”

Het zijn mooie woorden waar ik alleen maar van harte mee in kan stemmen!

Door het grote aantal leerlingen heeft er enorm veel tijd in de voorbereiding van deze lipdub gezeten, hij moet tenslotte in één take worden opgenomen. Ik heb hem inmiddels een paar keer bekeken en zie iedere keer weer nieuwe dingen die terugkomen in Droom, Durf, Doe en Deel. Ik vind hem fantastisch gemaakt!

Groetjes,

Marco