The Voice Senior, The Knockouts

The Voice Senior, The Knockouts

Vanavond konden we weer zien hoe ik afscheid moest nemen van twee van mijn kandidaten tijdens de Knockouts in The Voice Senior. Elke kandidaat zou een potentiële finalist kunnen zijn en ik vond het dan ook ontzettend moeilijk om een keuze te moeten maken wie ik op de laatste twee stoelen zou laten plaatsnemen.
 
Frits beet het spits af met ‘Book Of Love’ van Gavin James. Voor Frits is muziek heel belangrijk in zijn leven. Hij heeft zijn zoon verloren aan een vreselijke ziekte en muziek is voor hem een manier om dat verdriet te verwerken. Hierdoor vindt hij de noodzaak om muziek te maken heel groot. En mede de bescheidenheid, die hij meeneemt, is zo bijzonder aan hem dat ik elke noot, die hij zingt, geloof. Frits heeft echt een visitekaartje voor zichzelf afgegeven tijdens zijn optreden.

Hierna was het de beurt aan de enige vrouw in mijn team, Josée. Ik heb zelden iemand ontmoet waarbij de stem mij zo deed denken aan die van Lenny Kuhr. Lenny heeft een heel andere manier van timen en als je dit nog nooit hebt gedaan, is het best wel lastig. Het was best spannend om onder de druk van het publiek het liedje ‘De Troubadour’ te zingen. Het nummer is een legacy en als ik dit optel bij jouw stem en persoonlijkheid, dan krijgen we een onoverwinnende combinatie. Helaas is het je in de korte tijd niet gelukt om de perfecte combinatie te maken, maar desondanks heb ik ontzettend van je genoten.  


Steve zijn valkuil is dat hij wordt bevangen door het publiek en door het applaus, waardoor hij gauw te veel wil doen. Mijn advies aan jou, Steve, was om alleen voor je vrouw te zingen en niet voor miljoenen kijkers. Je vrouw voelt dan wat je zingt en voelen wij het ook allemaal. En dat is wat er gebeurde toen jij ‘Wonderful World’ van Louis Armstrong ten gehore bracht. Jij was vandaag je beste zelf en daarmee doe je jezelf een plezier en was het heel goed! Ik kon ook niet anders dan jou de stoel van Josée te geven.

René mocht met het nummer ‘Als Je Alles Weet’ het hek sluiten. Dit nummer, dat van origine van André Hazes is, zong René in de versie van Lara Fabian. René heeft hiermee zichzelf een ongelofelijke goede dienst bewezen, want wat heb jij dit nummer mooi klein weten te houden, zodat de tekst gehoord en geloofd werd, want in de tekst zit al zoveel. En dat heb je echt héél goed gedaan, René. Jij verdiende zeker een stoel, waardoor jij samen met Steve doorgaat naar de finale.
 
Ondanks dat ik voor nu afscheid heb moeten nemen van Frits en Joseé, blijf ik ze uiteraard wel volgen en kunnen ze als lid van Team Borsato altijd een beroep op mij doen.
Dank jullie wel Frits en Josée, ik heb van jullie genoten, maar ik neem Steve en René mee naar de finale!

Volgende week zal deze alweer plaatsvinden, wederom om 20.30 uur bij RTL4.
Gaan jullie er ook weer voor zitten?

Groetjes,

Marco.
 


      

THE VOICE SENIOR SEIZOEN 2, BLIND AUDITIONS!

THE VOICE SENIOR SEIZOEN 2, BLIND AUDITIONS!

The Voice Senior is weer van start, en hoe! Vorig jaar was het zo ontzettend leuk om mee te doen dat ik er niet aan twijfelde om dit jaar weer de coach rol te vervullen. En onvoorstelbaar wat een talenten zijn er weer. Vanavond was alweer de tweede aflevering te zien van dit seizoen en wat was het genieten.
 
Twee kandidaten wist ik in de eerste aflevering voor mij te winnen. Toen ik omdraaide voor René wist ik meteen, deze man wil ik wel zo ontzettend graag in mijn team, zijn vertaling van het nummer ‘Het Is Over’ van Jeroen van der Boom was prachtig! René ken ik al heel lang, toen ik nog een jong jochie was en op de koksschool zat liep ik achter de schermen bij de modeshows van mijn moeder wel eens mee. René trad dan altijd op tijdens deze shows en eigenlijk keek ik tegen hem op, want dat wat hij deed, dat wilde ik ook! Zo leuk dat ik in mijn coachrol nu misschien iets voor hem kan betekenen.
En dan hadden we daar Steve. Steve komt oorspronkelijk uit New Orleans, maar woont inmiddels alweer 21 jaar in Nederland. Gelukkig heeft de Nederlandse taal geen invloed gehad op zijn Engelse taal, want wat zong hij het nummer ‘You’ve Got a Friend In Me’ van Randy Newman geweldig met zijn prachtige stem. Welkom mannen in mijn team, we gaan er wat moois van maken!


Tijdens de tweede aflevering en tevens de laatste Blind Audition van dit seizoen wist ik Josée voor mij te winnen. Ze zong het nummer ‘Liefde Van Later’ van Herman van Veen op een manier die bij mij binnen kwam. Op het moment dat ik draaide werd er een kabel uitgegooid die we beiden niet konden negeren. Als een vis hengelde ik haar binnen, haha! Tja, en toen kwam Frits. Frits heeft een aantal moeilijke jaren achter de rug en zijn boodschap in het nummer ‘In The Silence’ van J.P. Cooper, was goed te horen. Ik vond het sensationeel mooi en ik ben dan ook enorm blij dat Frits voor mij koos.
 

 
Volgende week vrijdag om 20.30 uur op RTL4 is het dan alweer zover dat ik afscheid moet gaan nemen van twee van mijn vier kandidaten in de Knock Outs en als ik daar aan denk krijg ik er al buikpijn van.

Groetjes,

Marco
;

 
René van der Wel

 Bekijk auditie

 René
 René
 
 Steve Yocum

 Bekijk auditie

 Steve
 Steve

 

 
Josée van der Staak

 Bekijk auditie

 Josée
 Josée
 
 Frits Tilburgs

 Bekijk auditie

 Frits


 


      

The Voice Kids The Sing Off!

The Voice Kids The Sing Off!

Na de spannende Blind Auditions en de daaropvolgende minstens zo spannende Battles was het vanavond tijd voor The Sing Off. Britt, Keelan, Sezina en Janae waren er klaar voor om nog een keer alles in de strijd te gooien voor die felbegeerde plek in de finale en mochten hun Blind Audition nummer nog een keer ten gehore brengen. Het is zo mooi om te zien hoe ze alle vier, stuk voor stuk, gegroeid zijn in de afgelopen maanden dat we met elkaar optrokken. Ik heb ze een tegeltje gegeven, waar ze zelf op mochten schrijven wat The Voice Kids voor hen betekend heeft. Maar ook wilde ik ze zelf een quote meegeven en schreef ik de volgende tekst op een tegeltje ‘Talent is een aangeboren geluk, maar wat je met dat talent doet is een keuze’. Daar wil ik mee zeggen dat niets vanzelf gaat, gebruik dat talent. En dat ze talent hebben en weten hoe ze het moeten gebruiken, hebben ze vanavond zeker laten zien.

Britt trapte af met haar versie van ‘How Will I Know’ van Whitney Houston en wat deed ze dat goed. Britt is van nature een beetje verlegen, maar daar had ze nu veel minder last van. Ik keek naar een veel zelfverzekerder meisje en daar heeft ze heel hard voor gewerkt. Wat ik heel bijzonder aan haar vind is dat ze van een liedje, dat we zo heel goed kennen, een versie maakt die nieuw voelt, een andere versie van de muzieklijn, maar altijd een smaakvolle keuze. Het is heel fijn om haar te hebben kunnen coachen en ik vind dat ze het super heeft gedaan.

Daarna was het de beurt aan Keelan en met ‘Don’t Know Why’ van Norah Jones nam ze ons mee in een genre dat voor een meisje van veertien een bijzondere keuze is. Dat zien we eigenlijk naar mijn smaak te weinig. Keelan liet hiermee zo’n hoog niveau zien, dat het een verademing is dat we dit soort liedjes kunnen luisteren, zeker op dit niveau. Ik vind het heerlijk om naar haar te kijken en te luisteren.


Sezina mocht als derde het podium betreden en knalde van de buis af met ‘What About Us’ van Pink. Sezina is een bijzonder meisje, in de manier waarop ze zich voorbereid en in de manier waarop ik haar kan coachen. Ik heb met haar gezien, dat als we een op een zijn, ik haar in de ogen kijk en haar vertrouwen heb, ze elk moment groeit. Dan valt er een last van haar af en gaat het constant beter. Sezina vind ik een supertalent.
 
Tot slot mocht Janae als laatste van Team Borsato laten zien wat ze in haar mars heeft met ‘Change Will Come’. Het oorspronkelijke nummer is van Alain Clark, maar Janae bracht de versie van OG3NE. Wat Janae zo bijzonder maakt, is dat ze zo dankbaar is voor alles en ze geniet zo van dit proces dat je heel makkelijk vergeet, doordat ze heel lang is, dat ze met haar elf jaar de jongste uit het team is. Het is een genot om naar haar te luisteren. Janae is zo’n leuke en talentvolle meid en ze geniet zo van alles, dat ik niet kan wachten tot wat er gebeurt als zij veertien jaar is. Wat heeft ze dit goed gedaan.

Wat ik niet kon vermoeden, toen ik begon als coach bij The Voice Kids, is hoe het me zou raken om dit soort jong talent te coachen en op te kweken naar mensen, die later in het vak nog iets gaan betekenen. Dat is iets dat me tot op de dag van vandaag bezighoudt. Ik heb voorafgaand aan The Sing Off ook tegen mijn kandidaten gezegd dat wat ik hen vertel, probeer bij te brengen en te leren, misschien in de tijd zal gaan vervagen. Maar het gevoel dat jullie mij hebben gegeven, en hopelijk ik jullie, zal heel lang blijven bestaan. Dit zal vast een vriendschap voor de rest van ons leven opleveren. Ik zal er in ieder geval mijn best voor doen en ik verwacht jullie terug te zien op wat voor toneel of podium dan ook.
 
En dan komt het moment dat je een keuze moet maken tussen deze vier talentvolle jonge meiden. Ieder met hun eigen kwaliteiten. Dat is dan ook het moeilijkste stukje van al het coachen, dit moment, omdat ik er maar één kan meenemen naar de finale, maar dat is nou eenmaal the name off the game.
Ik neem mee naar de finale: Sezina! Maar Britt, Janae en Keelan, jullie zijn ook winnaars, dat weten jullie hè?

In de finale zal Sezina de strijd aangaan met Ralph uit Team Ilse, Silver uit Team Ali B. en Robin uit Team Anouk voor de felbegeerde titel ‘De winnaar van The Voice Kids 2019!’

Ook zo benieuwd of Sezina en daarmee Team Borsato, dit achtste seizoen zal gaan winnen? Kijk dan aankomende vrijdag om 20.30 uur op RTL 4 naar de finale van The Voice Kids.
 
Groetjes,
 
Marco
 


      

The voice Kids 2019! The Battles

The voice Kids 2019! The Battles

Zoals jullie hier kunnen zien is mijn Team Borsato compleet. Waanzinnig goede jonge talenten waren er weer dit jaar en 12 van deze talenten zitten in mijn team. De Battles zitten er ook weer op en ik heb inmiddels gekozen met welke kandidaten ik naar The Sing Off ga. Altijd een lastige keuze, want elke kandidaat is op zijn of haar eigen wijze uniek.

In de eerste Battle namen Lars, Britt en Mirthe het tegen elkaar op en zetten zij met het nummer ‘Who’s Lovin’ You’ van The Jackson 5, een hele mooie Battle neer. Mirthe heeft de meeste sprongen gemaakt als kandidaat binnen mijn team, maar zeker ook Lars heeft mij enorm verrast! Lars zit op dezelfde school als waar Chantal Janzen op zat, maar ooit komt er een dag dat Chantal zegt: “Ik zat op de school waar Lars ook op zat”. En dan hadden we nog Britt, Britt die later heel graag zangeres wil worden, maar eigenlijk gewoon al zangeres is met haar natuurlijke stem. Ik besloot dan ook om Britt mee te nemen naar The Sing Off.
 
De tweede Battle van Team Borsato was voor Lindita, Keelan en Nancy, met het nummer ‘No Tears Left To Cry’ van Ariana Grande. Deze Battle liep alleen niet geheel vlekkeloos. Daar waar Keelan een teamplayer is, is Lindita iemand die graag in de schijnwerpers staat. Maar juist in het belang van het team is het ook belangrijk om dan een stapje terug te doen. Bij Nancy is het duidelijk dat ze dolgraag zingt en dan moet ze oppassen dat ze niet teveel doet, want dat kan de stem nog niet altijd aan. Maar dit was in deze uitvoering heel oké. Ondanks dat deze Battle onder de maat was, is het wel duidelijk dat ze alle drie kunnen zingen en maakte ik de keuze voor Keelan.
 

 
Het liedje ‘Omarm Me’ van BLØF & Ronie Flex hebben Roos, Marit en Janae zeker omarmt in de derde Battle. Ondanks dat ze dit nummer niet kenden en ze zich er erg in moesten verdiepen, hebben deze dames dat heel goed gedaan! De driestemmigheid was echt heel goed en zeker voor mensen die dit nog niet zo vaak gedaan hebben, was dit heel bijzonder. Ze hebben dit liedje met zijn drieën op een volwassen manier neergezet. Prachtig gedaan alle drie! Ook uit deze Battle moest ik een keuze maken en ik koos dan ook voor Janae, maar wel voordat ik Roos en Marit te kennen gaf dat ze altijd op mij kunnen rekenen.
 
Bij de vierde en tevens laatste Battle stonden Britte, Lilia en Sezina tegenover elkaar in de ring. ‘When You Believe’ van Mariah Carey & Whitney Houston heb ik gekozen, omdat ik het talent van deze meiden zo hoog achtte, dat ze elkaar naar een bijzondere hoogte zouden tillen. En deze verwachting hebben ze alle drie meer dan waargemaakt. Ik vond het een spectaculaire Battle om naar te kijken en naar te luisteren. Sezina mag zich dan ook laten horen bij The Sing Off, maar dit is zeker geen waardeoordeel over de andere twee, want ik hou van ze, maar ik kan er helaas maar één meenemen.
 


Lars, Mirthe, Lindita, Nancy, Roos, Marit, Britte en Lilia jullie ga ik zeker niet vergeten, want ook voor jullie geldt, “Eens Team Borsato, altijd Team Borsato”!
 
Ook zo benieuwd wie ik volgende week meeneem naar De Finale van The Voice Kids in dit achtste seizoen? Kijk dan aankomende vrijdag om 20.30 uur op RTL 4 naar The Sing Off van The Voice Kids.
 
 
Groetjes,
 
Marco
 


      

The Voice Senior: The Blind Auditions

The Voice Senior: The Blind Auditions

In het artikel ‘The Voice Senior gaat bijna van start’ gaf ik al aan dat ik heel blij ben dat ik mee heb mogen doen aan dit programma. Geweldig om te zien dat je ook op oudere leeftijd nog heel veel plezier kunt beleven aan zingen! Bijna jammer dat het talent bij sommigen niet veel jaren eerder is ontdekt, aan de andere kant: nu is er alle tijd voor om er optimaal van te genieten! Inmiddels zijn The Blind Auditions afgelopen en heb ik mijn team compleet! 
 
Bij de eerste aflevering van The Blind Auditions heb ik drie kandidaten voor mij weten te winnen, waaronder Bob. Voor hem werd het zeker een Blind Audition, Bob ziet namelijk niets. Heerlijk, die humor van hem.
Maar voordat ik Bob, die met zijn prachtige stem ‘Monday Morning Quaterback’ van Frank Sinatra zong, in mijn team kreeg, was het Georges die ik als eerste in mijn team mocht verwelkomen. Georges zong op zijn eigen, rustige en overtuigende wijze het nummer ‘September Morn’ van Neil Diamond. Hij raakte me daarmee diep! Mijn avond heb ik uitstekend afgesloten met Guido, want man man, wat heeft hij het nummer ‘Laat Me’ van Ramses Shaffy geweldig gezongen!
Een week later, in de tweede aflevering, zong een Eddy een medley van Barry White en in deze medley waren de nummers ‘Let The Music Play’ en ‘You’re The First, The Last, My Everything’ te horen. Een medley ten gehore brengen bij een Blind Audition is best gewaagd. Hier moest ik dan ook zeker wel voor draaien en dan is het super dat Eddy dan ook voor mij koos!
 

Georges Lotze
Leeftijd: 61 jaar

 Bekijk auditie

 @georgeslotze
 Georges Lotze 
Bob Bullee 
Leeftijd: 65

 Bekijk auditie


 @bobbullee
 Bob Bullee
 
Guido Lamm
Leeftijd: 69 jaar

 Bekijk auditie


 @guidolamm
 Guido Lamm
 
Eddy Grovell
Leeftijd: 64 jaar

 Bekijk auditie

 @Edwingrovell
 Edwin Grovell

 
Volgende week zullen de Knock-Outs alweer zijn en moet ik van twee kandidaten afscheid nemen, altijd een lastige keuze! De Finale van The Voice Senior zal dan op 14 september zijn. Kijken jullie volgende week ook weer?

Groetjes,

Marco


      

The Voice Senior gaat bijna van start!

The Voice Senior gaat bijna van start!

Het jonge enthousiasme van The Voice Kids zit nog vers in het geheugen en RTL4 komt alweer met een nieuw concept van The Voice, namelijk The Voice Senior. Zo leuk! Tot op de dag van vandaag was de leeftijd voor deelname aan The Voice beperkt tot zestig jaar. Maar vanaf nu mogen ook de mannen en vrouwen ouder dan zestig hun talenten laten zien aan Nederland. Vanaf vrijdag 24 augustus betreedt een oma die misschien enkel zingt voor de kleinkinderen, de gepensioneerde buurman die zingt terwijl hij het gras maait, of de oom op leeftijd die al eens de microfoon op het huwelijksfeest in zijn handen durfde te nemen, het beroemde Voice podium. Allen met dezelfde bedoeling; om de rode stoel van de coaches te laten draaien. Naast Ilse DeLange, Angela Groothuizen en nieuwkomers Gerard Joling en Gordon heb ook ik plaatsgenomen in de befaamde rode stoel op zoek naar de meest getalenteerde zestigplusser van Nederland. De opnamen zijn inmiddels achter de rug, dus dat er talent onder onze senioren zit, kan ik nu al bevestigen. Tachtigjarigen die met zoveel energie op het podium staan, dat de hele zaal uit zijn dak gaat of een oma die de coaches uit hun stoel blaast met haar stemvolume, het zit er allemaal in. Voor de meeste kandidaten is het ook puur voor de lol, ze verwachten geen carrière meer in Amerika, ze willen gewoon laten zien wat ze kunnen er een feestje van maken. En dat willen wij ook, haha! En mán, wat lukt dat!Wendy van Dijk en Martijn Krabbé nemen de presentatie van dit eerste seizoen op zich. Na twee afleveringen met ‘The Blind Auditions’ volgt een ‘Knockoutronde’ om vervolgens op vrijdag 14 september in de finale te strijden om de titel ‘The Voice Senior 2018’ en de opname van een zogenaamde EP, die tevens uitgebracht wordt in een vinyl versie. De winnaar mag ook optreden op het Muziekfeest van het Jaar in Ziggo Dome. Daarnaast is er natuurlijk ook sprake van eeuwige roem, want de winnaar of winnares wordt de allereerste Voice Senior winnaar van de hele wereld! Want dat dit programma navolging gaat krijgen in het buitenland zal me niets verbazen, het is zo leuk, zo puur en zo echt, dit is echt een fantastisch programma en ik ben blij dat ik mee heb mogen doen!

Ik kijk al uit naar de eerste aflevering op vrijdag 24 augustus op RTL4. Via deze link krijgen jullie al een voorproefje.
Jullie kijken toch ook?
 
Groetjes,
 
Marco

 


      

Op naar de finale!

Op naar de finale!

Na de zeer spannende vijf Blind Auditions-rondes, waarbij ik soms alles uit de kast moest trekken om de geweldige talenten voor mij te winnen heb ik mijn Team Borsato compleet! Een heerlijk enthousiast cluppie, dat toevallig ook nog uit alleen maar meiden bestaat, haha! Ik ben ontzettend trots op ‘mijn meiden’ en samen werken we hard om het beste in zang en performance naar boven te halen .

De groei te zien gedurende de afgelopen maanden, het streven om te verbeteren en het enthousiasme waarmee de meiden aan de slag gingen, is een inspiratiebron. Het is fantastisch om deze kids te coachen en te kijken waar ik wat kan bijsturen en waar ieders sterke en soms minder sterke punten liggen. De sterke punten geven zelfvertrouwen, en met de mindere punten gingen we aan de slag zodat ze daarin ook zelfverzekerder werden, Zodat ze ontspannen en zichzelf kunnen zijn op het podium en een goede performance neer kunnen zetten. Nou moet ik erbij zeggen dat Babette Labeij en haar team hierin ook echt onmisbaar is, zij weet precies wat deze meiden nodig hebben en kan dat ook altijd weer bieden, heel knap!

The Battles uitkiezen is altijd een flinke klus. Wie tegen wie, welk lied, we moeten rekening houden met toonsoorten, hoort er een dansje bij, in welke outfit voelen ze zich comfortabel? Na lang schaven, nummers nog eens beluisteren van The Blind Auditions en heel veel notities zijn we daar uit gekomen!

Het Team heeft laten zien wat ze geleerd hebben en ik moest uit elke Battle kiezen wie meeging naar de Sing Off. Niet mijn favoriete onderdeel, want ieder doet zijn uiterste best en zelfs na zoveel seizoenen vind ik het telkens weer lastig. Vaak denkt men dat ik het al weet voordat de Battle heeft plaatsgevonden, maar dat is niet zo. Soms stijgt iemand ineens tijdens de Battle boven zichzelf uit en soms gaat het juist mis. Op zo’n moment is dat voor mij ook een verrassende ontwikkeling waardoor een keuze nog lastiger wordt.

Er waren vier Battles in mijn team de afgelopen twee weken. Rosalyn, Karlijn en Eline zongen ‘What About Us’ driestemmig, kneitergoed en op het moment dat ze de hoogte in gingen pakten ze alle drie flink uit. Rosalyn gaat open als een bloem, prachtig om te zien en horen! Eline heeft ongelooflijk veel warmte en nuance in haar stem en Karlijn trapt het ‘gaspedaal’ helemaal in als ze de mogelijkheid heeft!
‘De Sleutel’, een Nederlandse versie van Ilse DeLange haar bijzondere ‘Miracle’, werd door Kiya, Madelief en Yosina fantastisch neergezet! Kiya verraste me opnieuw met haar mooie vibrato, een stem om van te houden. De manier waarop Madelief de tekst behandelt en zingt, het plezier, knalt van haar af. Wat een talent! De waardigheid en de rust van Yosina waarmee zingt is heel erg knap. En wát een mooie stem!


Baukje, Myron en Cyanne streden met ‘Mama’ tegen elkaar. Baukje is enorm gegroeid en stond er met flair. Hetzelfde geldt voor Myron, ik ben erg onder de indruk van haar. Wie ook een mooie prestatie leverde is Cyanne, ze ontspande steeds meer. Heel imposante battle!
‘You’ll Be In My Heart’ zal nooit meer hetzelfde klinken nadat Emma, Jazz en Anne deze song zongen. Emma deed het zo goed en moet vooral deze groei vasthouden, als Jazz met een lach zingt, klinkt het mooi open en Anne gaat meteen ‘aan’ als ze zingt, ze pakt haar plek.
Ik ben zo ongelofelijk apetrots op al deze meiden!

Voor zowel Karlijn, Anne als Cyanne geldt dat als dit vak, het vak is wat zij later willen uitoefenen ik hier geen enkel probleem voorzie. Zij hebben voldoende talent om in de muziek geschiedenis te kunnen schrijven. Gisteren hebben ze ook laten zien dat ze alle vier finale waardig zijn! Maar Yosina maakte iets in mij los met haar zang wat ik nog niet eerder op deze manier gevoeld heb. En daardoor was het dit keer een iets minder moeilijke beslissing zonder de andere drie meiden op wat voor manier ook te kort te doen.Muziek is emotie en is een kwestie van smaak. Het is gebruikelijk dat Nederland op vrijdagavond in zijn eigen coach stoel gaat zitten, maar was nog nooit eerder zo eensgezind over welke kandidaat ik naar de finale moest nemen. Social media ontplofte en de naam Yosina was zelfs even trending!
Ik ga met Yosina vol zelfvertrouwen naar de finale!Maar ook voor nu geldt, eens Team Borsato altijd Team Borsato… Dus dat we elkaar hoe dan ook blijven zien is duidelijk!
De finale is aankomende vrijdag 20 april op RTL4 om 20.30 uur te zien.
Kijken jullie ook?Groetjes,

Trotse coach Marco
 


      

The Voice Kids 2018: THE BLIND AUDITIONS!

The Voice Kids 2018: THE BLIND AUDITIONS!

Seizoen 7 van The Voice Kids gaat weer lekker! En wat vind ik het leuk om ook dit seizoen weer in de stoel te mogen zitten van coach! Het coachen van kids is zo ontzettend leuk! Over het algemeen zijn deze kids zo onbevangen en leergierig dat het een feestje is om met ze te mogen werken. Je ziet ze groeien en zijn ze dankbaar voor ieder stapje dat ze in dit programma mogen nemen. Uiteraard wordt er ook heel hard gewerkt en lopen sommigen ook tegen een teleurstelling aan, maar het plezier blijft altijd de overhand houden, dat is zo heerlijk om te zien. Ik wil de kids dan ook een onvergetelijke ervaring geven. Helaas zal niet iedereen de finale in kunnen en dan is het wel even slikken als ik afscheid moet nemen van een aantal kandidaten. Maar mijn kandidaten verlies ik eigenlijk nooit uit het oog en als ik ze spreek op de jaarlijkse Borsato BBQ, hoor ik eigenlijk altijd hoe leuk en bijzonder ze het hebben gevonden om deel te mogen maken van The Voice Kids!

Ondanks dat ik in de eerste aflevering maar één kandidaat voor mij wist te winnen heb ik aan Madelief wel een briljant talent weten binnen te halen. Alle stoelen draaiden dan ook voor haar om, maar dat is ook niet zo verwonderlijk want hoe zij het nummer ‘Ooit Zal Ik Gaan’ uit de Disney film ‘Vaiana’ zong, bezorgde iedereen kippenvel. Madelief is nog maar 9 jaar maar weet al wel heel goed wat ze wil, namelijk beroemd worden en in een gouden auto rijden! Als het aan haar opa ligt, die haar grootste fan is, zal dit zeker gaan lukken!


In de tweede aflevering heb ik mijn team mogen uitbreiden met Anne en Eline. Anne wist met haar vertolking van Alessia Cara ‘How Far I’ll Go’ mij vol overtuiging voor zich te winnen. Maar ook Eline met het nummer ‘Dominique’ van Anouk koos voor mij als coach! Welkom meiden, in Team Borsato!

Aflevering drie was ook een mooie aflevering. Ik mocht namelijk maar liefst drie kandidaten toevoegen aan mijn team. Jazz zong het nummer ‘Hopelessly Devoted To You’ van Olivia Newton-John uit de film Grease. Bij Karlijn moest ik al mijn charmes in de strijd gooien want zij had keus uit allevier de coaches! Het nummer ‘In The Silence’ van JP Cooper werd door Cyanne op een prachtige manier neergezet en wat ben ik blij dat ook zij mij koos.


Bij Myron liep de spanning in aflevering vier wel heel hoog op. Myron begeleidde zichzelf op de Piano en haar vertolking van ‘New Rules’ van Dua Lipa was zo mooi dat we met vier coaches op het allerlaatste moment omdraaiden. En wat ben ik blij dat ze voor mij koos! Baukje kon ik met haar ‘In Nije Dei’ van De Kast zeker niet laten lopen, want als je in het Fries zingt toon je lef, en daar houd ik van. Als derde mocht ik in deze aflevering Kiya toevoegen tot mijn team. Kiya zong mijn nummer ‘Speeltuin’, alle coaches wilde haar wel hebben, maar er is maar één coach die ‘Speeltuin’ ook zingt en in dat team hoort ze dan ook thuis! Fijn, dat jullie erbij zijn, meiden!


In deze laatste aflevering van The Blind Auditions heeft Rosalyn met het nummer ‘Unconditionally’ van Katy Perry mij voor haar weten te winnen. Haar bereik is heel groot en haar talent net zo! Emma wist ondanks haar zenuwen ‘Hello’ van Adele zo geweldig neer te zetten dat alle coaches omdraaiden. En dan hadden we als laatste Yosina nog. Hier moesten we uiteraard alle vier wel voor draaien, want haar vertolking van ‘Ken Je Mij’ van mijn vriendin Trijntje was prachtig. Met Yosina maakte ik mijn meidenteam compleet, welkom allemaal in Team Borsato!


Aankomende week starten de Battles en dit belooft een ware strijd te worden. Helaas zal ik dan ook afscheid moeten nemen van een aantal kandidaten wat niet altijd even makkelijk is. Desondanks heb ik er heel veel zin in!

Gaan jullie aanstaande vrijdag ook weer klaar zitten voor The Voice Kids? 


 

Madelief

 Bekijk auditie

 Madelief
 
Anne 

 Bekijk auditie


 Anne

 
 Eline

 Bekijk auditie


 Eline

 
Jazz

 Bekijk auditie

 Jazz
 
Karlijn

 Bekijk auditie


 Karlijn
 
Cyanne

 Bekijk auditie

 Cyanne
 
Myron

 Bekijk auditie

 Myron
 
Baukje

 Bekijk auditie

 Baukje
 
Kiya

 Bekijk auditie

 Kiya
 
Rosalyn

 Bekijk auditie

 Rosalyn
 
 Emma

 Bekijk auditie


 Emma
 
Yosina

 Bekijk auditie


 Yosina
 


Groetjes,

Marco


      

Signeersessies ‘Thuis’

Signeersessies ‘Thuis’

Yes! Nog minder dan twee weken voordat mijn album ‘Thuis’ uitkomt. Ik blijf dit altijd spannend vinden, hoeveel albums ik ook al uitgebracht heb. Na het schrijven, uitzoeken, finetunen, goedkeuren, inzingen en opnemen is het album klaar om aan het publiek te laten horen.
Ik sta te popelen, want ik wil graag weten hoe jullie ‘Thuis’ vinden! Inmiddels heb ik al drie nummers naar buiten gebracht. ‘Thuis‘, ’18 Jaar’ en afgelopen vrijdag ‘Voor Jou’ en ik heb genoten van de reacties! Overal kwamen delen van de videoclip of songtekst voorbij op social media, het was echt genieten van jullie enthousiasme. Als je Dit Is: Marco Borsato volgt ben je meteen op de hoogte als er een nieuw liedje vrijgegeven wordt.
Hier kun je ‘Thuis’ alvast bestellen, mocht je dat nog niet gedaan hebben…Er is heel veel vraag naar signeersessies. En omdat ik zelf dit ook erg leuk vind zal ik op diverse locaties ‘Thuis´ van mijn handtekening voorzien!

Op zaterdag 18 november zal ik in drie plaatsen met mijn stift voor jullie klaar staan:

Vanaf 10:00 uur in:
Media Markt Rotterdam Alexandrium, Watermanweg 325, 3067 GA Rotterdam

Vanaf 13:30 uur in:
Media Markt Eindhoven, Boschdijktunnel 1, 5611 AG Eindhoven

Vanaf 17:30 in:
Media Markt, Kernenergiestraat 56, 2610 Wilrijk, België

Zie ik jullie daar?

Groetjes

Marco
 


      

Wauw, mijn eerste foto expositie!

Wauw, mijn eerste foto expositie!

Donderdag 1 juni start de expositie ‘Gezichten van Aruba’ in het Art’otel Amsterdam. Dat zal mijn eerste expositie zijn, dus man man, wat spannend! De expositie vindt plaats in de 5&33 Kunstgalerij van Art’otel Amsterdam aan de Martelaarsgracht in Amsterdam en de toegang is gratis.

In februari ben ik dus met Raymond Rutting naar het prachtige eiland Aruba gereisd, om daar onder leiding van deze topfotograaf mijn skills te ontwikkelen op het gebied van fotografie. Een echte Masterclass dus! Raymond heb ik leren kennen toen ik gevraagd ben om voor de Linda. foto’s te maken en destijds heb ik hem ook om tips gevraagd. Daarop is hij mee gegaan naar Colombia en we zijn elkaar niet meer uit het oog verloren.
 


Ik vond het fantastisch om acht dagen ‘aan de hand’ van deze ‘meester’ te worden meegenomen. Deze acht dagen hadden een meer dan vol programma, vaak begonnen we al om 6 uur in de ochtend, zelfs voor ik mijn eerste en broodnodige kopje koffie op had, haha
Met niks anders aan mijn hoofd dan mijn camera kon ik mij helemaal vastbijten in mijn geliefde hobby. De prachtige natuur leent zich uitstekend voor het beeldend vastleggen maar ook de vriendelijke eilandbewoners waren zo vriendelijk om te poseren. Zo liet Frank Kelly, de lokale kruidenman, zien hoe hij op zijn blote voeten bij de blauwe zee bloemetjes plukt. Ik stond zelf ook op het strand met eveneens blote voeten op de harde steentjes en kreeg diep respect voor Frank die dit jaar in jaar uit doet, haha. We pikten ook een graantje mee van het Caribische carnaval met haar levendige kleuren, de quadri cave Aruba mocht ook niet ontbreken. Tevens ik heb één van ’s wereld beste kitesurfsters, namelijk Annabel van Westerop ook voor mijn lens gehad. De naam One Happy Island is meer dan terecht!
Via social media probeerde ik iedereen op de hoogte te houden en plaatste onder meer filmpjes op Facebook.Morgen, 1 juni zullen wij de expositie ‘Gezichten van Aruba’ in het Art’otel Amsterdam openen waarop een deel van de foto’s te zien zijn die we hebben gemaakt op Aruba.
Deze foto’s zullen van 1 juni tot en met 25 augustus tentoongesteld worden. Gisteren hebben we de uitgezochte werken opgehangen en gepositioneerd, het zag er al heel indrukwekkend uit. Vandaag de puntjes op de i, morgen mag iedereen komen kijken! 
Tevens zal er een fotoboek verschijnen, een groot exemplaar voor in je salontafel. Eerlijk is eerlijk, dat vind ik wel echt heel gaaf hoor! Dus daar ben ik niet alleen trots op, het is ook erg spannend, haha!
 


Ik ben erg benieuwd naar jullie reacties. Gaan jullie in deze periode ook een kijkje nemen?
Laat het me weten!

Groetjes,

Marco