The Voice Kids 2019! The Blind Auditions

The Voice Kids 2019! The Blind Auditions

The Blind Auditions van The Voice Kids zijn enkele weken geleden van start gegaan. De tijd vliegt en ondertussen zit de laatste uitzending er al weer op! Dit is inmiddels het achtste seizoen van het populaire programma. Al acht seizoenen lang mag ik in de coachstoel plaatsnemen en heb ik in al die jaren al ontzettend veel talenten voorbij zien komen. Ieder jaar word ik weer verrast hoeveel talent Nederland toch heeft in die jonge leeftijdscategorie. En dat is dit seizoen niet anders!
 
Dit jaar zijn we in totaal met vier coaches waaruit de kandidaten kunnen kiezen en zal Ali B., Ilse DeLange en voor het eerst ook Anouk naast mij plaats nemen in de stoel!
Ook kan je weer gebruik maken van de The Voice Kids App, In deze app kun je tijdens de uitzending voorspellen welke talenten doorgaan en ook kun je hier alle ins en outs over The Voice Kids vinden. Echt de moeite waard om deze te downloaden!Dat het met vier coaches dit jaar nog meer bikkelen is om de kandidaten in mijn team te krijgen is weer goed te zien!
In de eerste aflevering koos lieve kleine Marit voor mij. Ik vond het heel bijzonder om een liedje van mijn eigen dochter te horen bij een Blind Audition en Marit zong het nummer ‘Als Jij Maar Van Mij Houdt’ dan ook vol overgave. Nu is dat ook niet zo vreemd, want zodra Marit begint te zingen, verdwijnen alle spanningen en stress en wordt ze helemaal zen, haha!
 
Tijdens de tweede Blind Auditions van dit seizoen wist ik wel drie kandidaten aan mijn team toe te voegen. ‘Never Give Up’ van Sia zong Lindita vol overgave. Door het dansen raakte je je ademsteun kwijt, maar dit is een techniek dingetje en kun je zeker leren. Dat opgeven gaan we zeker niet doen, want samen kunnen wij in korte tijd grote stappen maken, daarvan ben ik overtuigd! Janae zong ‘Change Will Come’. Een nummer wat van oorsprong van Alain Clark is, maar Janae bracht de versie van OG3NE ten gehore. In de stem van Janae heb ik het volste vertrouwen en ik moest dan ook zeker draaien. Samen gaan we lekker keihard aan het werk!
En tot slot was daar Sezina, Sezina, die drie jaar geleden tijdens The Blind Auditions, mijn nummer ‘Als Alle Lichten Zijn Gedoofd’ zong. Helaas koos ze toen voor coach Ali B. Dit keer zong ze ‘What About Us’ van Pink en met dit nummer geeft ze duidelijk aan wat ze gegroeid is de afgelopen jaren. Sezina zou in deze competitie dan ook zomaar iedereen kunnen verbazen.
 
Pink zingt samen met Nate Ruess ‘Just Give Me A Reason’ en dat was wat Mirthe mij tijdens de derde aflevering van The Blind Auditions zeker ook gaf om mijn stoel te laten draaien. Ik ben gevallen voor de klank van je stem, ondanks dat er nog een beetje werk aan de winkel is, maar dat is alleen maar leuk!
Als tweede kandidaat in deze aflevering mocht ik Keelan aan mijn team toevoegen. Keelan die in de huid kruipt van Norah Jones en het nummer ‘Don’t Know Why’ geweldig zingt! Met haar stem zou ze prachtig Jazz kunnen zingen en ik ben dan ook superblij dat zij voor mij koos!

Inmiddels zit de vierde aflevering van dit seizoen er ook alweer op, en wat een avond was dit!
Als eerste was daar Britt, die ‘How Will I Know’ van Whitney Houston zong. En ondanks dat er wel wat dingetjes in haar stem beter konden, wil ik zo graag met haar aan de slag. Toen ik dan ook hoorde dat Britt uit Hengelo kwam kreeg ik al buikpijn en zag ik het somber in. Want normaal gaan alle kandidaten die uit het oosten komen naar Ilse. Dat Britt dan ook voor mij koos zag ik niet aankomen, hahaha.
Maar wat denken jullie van Nancy die het nummer ‘Issues’ van Julia Michaels vertolkte? Haar stem met dat hesige geluid erin, prachtig! En dat werd alleen maar beter toen we gedraaid waren. Ik kreeg kippevel, zo mooi! Fijn dat ze deze competitie met mij wil ingaan.
En als laatste kandidaat mocht ik een jongen aan mijn team toevoegen, Lars. Ik heb geen seconde getwijfeld toen ik ‘Sorry’ van Kensington uit zijn mond hoorde komen. Samen gaan we met het mes op tafel en strijden!

Vanavond waren alweer de laatste Blind Auditions van dit seizoen en kunnen we ons gaan opmaken voor The Battles. Maar niet zonder nog een paar pareltjes aan mijn team te mogen toevoegen.
Als eerste was daar Britte, zei zong het nummer ‘All I Ask’ van Adele. En ondanks dat het nog niet volmaakt was, waren er betoverende stukken bij, die mij zoveel voldoening gaven, dat ik Britte gewoon aan mijn team wilde en moest toevoegen. Zo fijn dat dit dan ook gelukt is!
Overtuigend zingen in het Nederlands is niet voor veel mensen weg gelegd. Maar wat Lilia met ‘Het Is Over’ van Jeroen van der Boom neerzette was zo mooi, zo intens en wat ben ik dan ook blij dat ik haar mag gaan coachen!
En als laatste van dit seizoen mocht ik Roos verwelkomen in mijn team. Roos zong mijn nummer ‘Thuis’ en wat vond ik dit te gek dat ze dit had uitgekozen. Het tempo van dit nummer bepalen is best lastig, maar dit kan ik je zeker leren.
 

Marit

 Bekijk auditie

 @marit
 
Lindita 

 Bekijk auditie


 @lindita

 
 Janae

 Bekijk auditie


 @janae

 
Sezina

 Bekijk auditie

 @sezina
 sezina
Mirthe

 Bekijk auditie


 @mirthe
 
Keelan

 Bekijk auditie

 @keelan
 
Britt

 Bekijk auditie

 @britt
 
Nancy

 Bekijk auditie

 @nancy
 
Lars

 Bekijk auditie

 @lars
 
Britte

 Bekijk auditie

 @britte
 
 Lilia

 Bekijk auditie


 @lilia
 
Roos

 Bekijk auditie


 @roos
 


Mijn team is nu compleet en wat ben ik blij met mijn kandidaten. Volgende week zal de eerste aflevering van The Battles plaatsvinden en dan moet ik gaan kiezen wie ik mee neem naar The Sing Offs. Een keuze, die nooit leuk en makkelijk is, maar ondanks dat ik niet iedereen mee kan nemen zullen ze altijd bij Team Borsato blijven horen!
 
Ook zo benieuwd wie er volgende week tegen elkaar strijden in The Battles? Kijk dan aankomende vrijdag om 21.00 uur naar de eerste aflevering van The Battles van The Voice Kids op RTL 4!

Groetjes,

Marco


      

De Vliegende Vrienden was fantastisch!

De Vliegende Vrienden was fantastisch!

Ik heb al bij veel festivals opgetreden maar wat er afgelopen zaterdag bij De Vliegende Vrienden van Amstel Live! allemaal gebeurde was echt heel bijzonder en volstrekt uniek!
Wauw, wat een belevenis en unieke samenwerking tussen de vele artiesten die Nederland rijk is was dat! Een enorme logistieke operatie en hoe gaaf is het dan als alles zo vlekkeloos verloopt. Alle locaties waren bomvol enthousiaste mensen en het weer werkte ook geweldig mee. Wat een dag!
 


De Vliegende Vrienden werd georganiseerd ter gelegenheid van het twintigjarig jubileum van De Vrienden van Amstel Live! en het vijfjarig bestaan van The Flying Dutch, het evenement waarbij de top van de Nederlandse dancewereld per helikopter Nederland aandoet.
Bij De Vliegende Vrienden van Amstel LIVE! werden de DJ`s en artiesten samengevoegd en stond ik in een ongekende line-up samen met Anouk, Douwe Bob, DI-RECT, Typhoon, Nick & Simon, Chef’Special, Xander de Buisonjé, André Hazes, Bløf, VanVelzen, Guus Meeuwis, Jeroen van Koningsbrugge, Rowwen Hèze, Broederliefde, Diggy Dex, Lil’ Kleine, Maan, Jacqueline Govaert, Coen & Sander, Kraantje Pappie, Ronnie Flex, Lucas & Steve en Fedde le Grand.

Op maar liefst drie plaatsen in Nederland, (Eindhoven, Zwolle en Amsterdam), werd dit festival tegelijkertijd georganiseerd en dat was zoals je zult begrijpen nog een hele logistieke operatie. Maar het ging allemaal foutloos en op elke locatie begonnen de optredens op tijd. Alle artiesten werden per helicopter van de ene naar de andere locatie gevlogen. Het weer werkte geweldig mee en doordat het onbewolkt was werden de mooiste foto`s en filmpjes gemaakt vanuit de heli. Het was zo cool om aan te komen vliegen en al die mensen op het festivalterrein te zien staan. Onvergetelijk!
 
Ik mocht deze dag met Roel van Velzen en Jeroen van Koningsbrugge vliegen en dat is altijd feest, gekkigheid en gezelligheid. Maar naast de gekkigheid is er ook altijd kwaliteit en dat maakt de Vliegende Vrienden ook zo uniek. Wat hebben we lol gehad in de heli maar ook was het heerlijk om te mogen knallen samen op het podium.


 
De optredens wisselden elkaar in rap tempo af, iedereen heeft een beknopte maar krachtige setting neergezet, het was een tsunami aan hits. Je merkt dat door de jaren heen bij de Vrienden van Amstel en nu de Vliegende editie dat de vriendschappen en dwarsverbanden in de industrie, in alle muziekrichtingen sterker wordt. De vriendschappen in het vak worden versterkt en bevestigd en daardoor is het een heel bijzonder evenement geworden.
 


Ik heb enorm genoten en hoop stiekem dat er een vervolg komt!
Was je erbij en wil je nog eens nagenieten of wil je zien wat je gemist hebt?
Aanstaande zaterdag 22 september om 21.00 uur bij SBS6 kun je een compilatie zien van dit geweldige festival!
 
Groetjes,
 
Marco


      

Eens Team Borsato…

Eens Team Borsato…

Op zaterdag 2 september vond de jaarlijks terugkerende Team Borsato Barbecue weer plaats. Ik kijk hier elk jaar weer ontzettend naar uit, want niet alleen voor de kandidaten is het leuk om elkaar weer te zien en bij te kletsen met medekandidaten. Voor mij is het net zo leuk om mijn eerdere kandidaten weer te zien en te horen waar ze allemaal mee bezig zijn. We hebben met elkaar genoten van heerlijk eten en muziek en ik heb zoveel lieve mensen gesproken! De weersvoorspellingen waren niet heel goed, maar uiteindelijk scheen de zon volop en was het prachtig weer. Er waren springkussens en overal in de tuin waren zitjes waar de talenten met elkaar konden bijpraten. Ook was er de gelegenheid om samen muziek te maken. En daar werd dan ook de hele middag gebruik van gemaakt. 
 


In de loop van de jaren is het een enorme groep geworden, maar de kreet ‘Eens Team Borsato, Altijd Team Borsato’ is nog altijd van kracht. Wanneer ze mijn hulp inroepen, bij bijvoorbeeld het promoten van een single of theatertour, probeer ik ze waar nodig te steunen en te helpen. Daarom vind ik het ook fijn dat ze me van hun stappen op de hoogte houden en daarvan geef ik jullie nu vol trots een update. 

Jared Grant heeft op 1 september zijn debuutalbum ‘Back To My Roots’ gelanceerd. Dit deed hij, samen met een liveband in Bibelot te Dordrecht, de plaats waar zijn eigen roots liggen. Tegelijkertijd werd de eerste single van het album, ‘Break Out’ uitgebracht in combinatie met een videoclip. De totstandkoming van dit album is van begin tot eind vastgelegd door de fotograaf Nyusha Glenn (Glenn Cornelisse) en dit fotoboek kun je bij het album bestellen. Het album is natuurlijk ook te downloaden via iTunes

Madelief kennen we uit het derde seizoen van The Voice Kids, waarin zij mij kippenvel bezorgde met haar ‘Blind Audition’ van ‘Your Song’ van Elton John. Madelief is ondertussen afgestudeerd als musicalstudent. Nu gaat ze een 1-year singer course volgen. Deze cursus, bestaande uit 6 seminars, is voor zangers en zangeressen die hun zangkwaliteiten willen verbeteren, wellicht zelf ook willen coachen of begeleiden. Gaaf hoor, Madelief! Heel tof dat je dit doet!

Sharon Doorson zit absoluut niet stil en ik heb dan ook regelmatig nieuws over haar te melden. Onlangs heeft ze een fantastische single uitgebracht! ‘Come To Me’! waarvoor ze met Rochelle en ROLLÀN heeft samengewerkt. Wil je deze single graag downloaden, dan kan dat hier. Ook de videoclip is via die link te bekijken. Sharon staat voor kwaliteit, keer op keer, en is ook nog eens zo ongelofelijk lief!
 
Op 30 September brengt Daniël Kist zijn nieuwe EP ‘Element’ uit in het Diligentia Theater in Den Haag. Op deze avond zal Daniël samen met een aantal gastartiesten, zoals Pleun Bierbooms, Esmee schreurs, Leonie Meijer, Isabel Provoost, Thijs Pot, Dion Kuipers, Emma van Helsdingen, Eline Mann, Noa Groenen, Max Albertiazzi en Sanne Veltman, nummers uit zijn Youtube show ‘Daniël Presents…’ zingen. Wil je deze bijzondere avond niet missen, dan kan je via deze link tickets bestellen. Onlangs kwam ook zijn nieuwe single ‘Adem’ uit, welke is te beluisteren op onder andere Spotify iTunes en Playstore. Ook is de videoclip te zien op Youtube. Goed bezig Daniël!
 
De dag voorafgaande aan haar negentiende verjaardag, hebben Laura van Kaam en ik samen doorgebracht en genoten van het samen foto’s maken. Ook Laura timmert hard aan de weg en zal op vrijdag 10 november in DRU Cultuurfabriek gaan optreden met haar theatershow ‘Less Is More’ vol zelfgeschreven liedjes, humor en mooie muziek. Wil je hier graag bij zijn? Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar via deze link

In 2015 overtuigde Karel Mahieu bij The Voice Kids mij van zijn kunnen met ‘Jailhouse Rock’ van Elvis Presley. Op 2 juli heeft deze jonge zanger van het levenslied zijn single ‘’Hé Jij, Ja Jij’’ in het Let’s Inn Café in Den Haag gepresenteerd. De bijbehorende clip kan je hier bekijken. Op zondag 24 september treedt hij op in Disco Voom Voom!

In seizoen twee van The Voice of Holland zat Vera de Bree in Team Borsato. Op 1 september heeft zij haar EP ‘Where To Begin’ uitgebracht. Deze EP bevat vijf zelf geschreven engelstalige songs en is te downloaden via Spotify en iTunes

Vajèn van den Bosch is vanaf 17 oktober te zien in het Beatrix theater in de musical ‘’On Your Feet’!’ over het leven van Emilio en Gloria Estefan, waarin ze rol van Gloria Estefan zal spelen. Op 29 oktober zal deze in premiére gaan. Dat wil ik uiteraard niet missen! Vajèn is een ongelofelijk talent en ze pakt steeds weer de mooiste rollen. Ik ben heel trots op haar!


Groetjes,

Marco
 

 


      

Marco Borsato & Friends!

Marco Borsato & Friends!

Vandaag, vrijdag 23 juni 2017, heb ik voor de 19e keer in mijn geliefde Ziggo Dome mogen optreden. En werkelijk elke keer wanneer ik hier een optreden mag verzorgen wordt het een feestje. Vijf jaar geleden mocht ik hier voor het eerst staan, sterker nog, ik mocht deze muziektempel die speciaal is ontworpen voor muziek, openen. Beter kon ik mijn ‘Dichtbij’ Tour destijds niet afsluiten, want waar je ook staat, Ziggo Dome ademt muziek. Bij het ontwerpen van dit prachtige gebouw is vooral rekening gehouden met de bezoeker, hoe kunnen we het voor de bezoeker zo aangenaam mogelijk maken? Alles is goed geregeld van bereikbaarheid, toiletten, zitplaatsen tot aan het eten en drinken. En waar je ook zit of staat, het geluid heeft een ongekende kwaliteit. En dat Ziggo me gevraagd heeft hun vijfde verjaardag te komen vieren, beschouw ik dus als een grote eer!
 


Dat ik hier vanavond dan ook mocht staan om dit jubileum te vieren was dan ook heel bijzonder en niet in de laatste plaats omdat er heel veel vrienden van mij gekomen zijn om dit mee te vieren.
Zo was Anna er ook, Anna zat bij The Voice Kids in Team Ali B. en wat was ik onder de indruk van haar toe zij ‘Man’s World’ vertolkte, wat een stem kwam er uit dat kleine meisje. Ik was zo onder de indruk dat ik haar spontaan uitnodigde om te komen optreden. En wat ben ik trots op Anna, wat heeft ze het ontzettend goed gedaan! Het publiek werd gek! Anna vond het geweldig om te mogen zingen voor zoveel mensen en bedankte me met een hele lieve knuffel.

Ik vond het ook een enorme eer dat het grootste nationale muziekduo uit België, Clouseau, vanavond hier samen met mij wilde staan. Het publiek zong dan ook uit volle borst de bekende nummers ‘Daar gaat ze’ en ‘Anne’ mee. Een stukje jeugdsentiment en een stukje muziekgeschiedenis, maar nog altijd springlevend en actueel! En wat zijn Koen en Kris Wauters toch een fijne mannen!
Ongelofelijk toch, dat Matt Simons ook voor mij helemaal naar Amsterdam is gekomen om met mij het duet ‘Breng Me Naar Het Water’ te zingen. Je begrijpt, als hij er dan toch is dan laten we hem niet gaan zonder dat hij zijn eigen nummer ‘Catch & Release’ liet klinken, dat dit bij het publiek in goede aarde viel was duidelijk te horen, want de hele zaal zong uit volle borst mee! Roel ken ik al heel lang, jaren geleden hebben we elkaar via John Ewbank ontmoet en meteen hadden we een klik. Toen ik hem vroeg of hij een paar van zijn nummers wilde spelen bij Marco Borsato & Friends, was hij meteen enthousiast. En ik stond achter de schermen, te genieten en te luisteren en vol overgave het ‘Baby Get Higher’-dansje te doen haha! Roel liet het publiek meezingen en wat klinkt het toch te gek als zeventien en een half duizend mensen samen zingen!
 Het was ook heel erg leuk om met de jonge getalenteerde Ronnie Flex, het duet ‘Je Hoeft Niet Naar Huis Vannacht’ te zingen, zo krijgt dit nummer weer een hele andere dimensie. Hij zong ook ‘Energie’ voor het publiek en met name de jongere generatie zong enthousiast mee. Wat niet zo bekend is, is dat Ronnie Flex de titelsong voor de film ‘Feuten Het Feestje’ ingezongen heeft met het nummer ‘Onder Je Lokken’ en in de bijbehorende videoclip heb ik ook een rol mogen spelen of eigenlijk mogen rappen, haha!
En dan hadden we ook nog Maan, mijn Maan uit Team Borsato. Lieve, leuke en altijd blije Maan zong compleet het dak eraf met haar nummer ‘Perfect World’. Ik word altijd zo blij als ik haar zie optreden haar enthousiasme spat er altijd vanaf! En wat een stem, eentje die je uit duizenden herkent. Elske DeWall wilde ik dolgraag uitnodigen, tijdens The Passion heeft ze zoveel indruk op mij gemaakt maar helaas hadden onze paden elkaar nog nooit gekruist. Ik vond dan ook dat ik haar gewoon moest vragen, zo onder de indruk was ik van haar. Dat ze graag wilde komen vond ik echt super, super, super leuk! Samen zongen we ‘Ik Zou Het Zo Weer Overdoen’ maar ook zong zij ‘Heb Het Leven Lief’ zoals ze dat tijdens The Passion deed. Bizar goed gewoon, ik hoop dat dit niet de laatste keer is dat we samen gezongen hebben!
Al deze Friends waren eerder aangekondigd en het was dus voor de meeste geen verrassing dat ze zouden komen. Maar vanmorgen kwam pas naar buiten dat mijn vriendinnetje Trijntje, ook aanwezig zou zijn op dit mooie feestje! Het publiek liet overduidelijk merken dat ze haar versie van ‘De Speeltuin’ heel erg konden waarderen, wat een applaus viel haar ten deel, hartverwarmend!
 
Vandaag was de eerste avond, een hele mooie bijzondere avond met Friends waar ik veel respect voor heb. Wat fijn dat ik morgen nog een keertje zo’n avond mag beleven. Ook dan sta ik met al deze Friends in Ziggo en dan is het ook exact vijf jaar geleden dat ik Ziggo Dome opende!  Op deze jubileumavond mag ik dan voor de 20ste keer het Ziggopodium betreden, hoe gaaf is dat!
Op Spotify is er een playlist aangemaakt van alle liedjes die gespeeld zijn vanavond, wil je nagenieten of je al voorbereiden op de zaterdagavond, kijk dan gauw tussen mijn afspeellijsten op Spotify!
 
Ik heb ontzettend veel zin morgen, ga ik jullie zien?

Veel liefs,
Marco


 


      

Start festivalzomer!

Start festivalzomer!Afgelopen woensdag 24 mei ging, op een mooie lentedag, mijn festivalzomer van start met ‘Onder Aan De Berg’ in Hellendoorn, dat voor de eerste keer plaatsvond. Ondanks de droevige omstandigheden van het overlijden van Ria Ruiters, de moeder van mijn lieve Leontine, mijn schoonmoeder en de oma van mijn kinderen, wilde ik toch daar spelen en de liefde en passie voor muziek daar delen. Het was een heftige dag, omdat we diezelfde dag Ria hebben moeten begraven en de daaraan voorafgaande weken waren lood- en loodzwaar. Daarentegen was het ook een dag met veel liefde. Gelukkig zijn we geen robots, maar mensen en kunnen en mogen al die emoties er gewoon zijn.

Het festival werd geopend door Jeangu Macrooy en met zijn swingende muziek zat de sfeer er meteen goed in bij het aanwezige publiek. Langzaamaan werd het ook steeds drukker op het festivalterrein en na de optredens van Nielson en Caro Emerald was het de beurt aan mij en mijn bandje om de sterren van de hemel te gaan spelen. Het zingen ging me iets moeilijker af dan normaal, want door alle omstandigheden was ik slecht bij stem. Maar ik wilde er heel graag een mooie avond van maken en net zo lang doorgaan tot het niet meer kon, want ook in verdrietige tijden speelt muziek een belangrijke rol. Het verbindt, geeft kracht en verstevigt de mooie herinneringen. In een verdrietige periode als deze, wanneer je vrouw door verlies van beide ouders geen kind meer kan zijn, kijk je ook met andere ogen naar je eigen gezin en vooral wanneer je je vrouw en dochter samen ziet. Daarom droeg ik ‘Dochters’ speciaal op aan Leontine. Ook ‘Als Rennen Geen Zin Meer Heeft’ mocht niet ontbreken en hoe mooi is het dan om te zien dat men in het publiek letterlijk naast elkaar staat en elkaar vasthoudt.
 


Ik heb de verbinding en kracht van samen muziek delen nog nooit zo sterk gevoeld als op deze avond. Zelden heb ik een publiek meegemaakt, dat zo sportief reageerde op het feit dat ik mijn stem aan het kwijtraken was. Ik voelde me gedragen door het publiek en wilde aan het eind van de avond eigenlijk helemaal niet weg. Hetgeen wat ik deed, is wat ik eigenlijk altijd tegen mijn Voice Kandidaten zeg, dat ze juist nooit mogen doen. Dit optreden doen betekende dat het de dagen erna bijna niet mogelijk was om nog te praten, maar ik wilde het afmaken, omdat het zo’n ongelooflijk heftige dag was geweest. In mijn leven heb ik meer dan duizend optredens gegeven, maar als ik later in het bejaardentehuis zit zal ik me deze dag in ieder geval nog herinneren. En toen ik het publiek vroeg om er nog eentje samen te doen om mij er nog even doorheen te slepen, voelde ik me zo omarmd. Zoveel liefde en steun! Dank jullie wel, ik hou van jullie!
De emoties en de bijkomende verkoudheid maakte dat ik donderdag en vrijdag slechts onverstaanbaar kon fluisteren. Het optreden bij Pop on Top moest ik tot mijn grote teleurstelling dus ook afzeggen. Ik kon niet eens praten, laat staan zingen! Zo ongelofelijk akelig om zo’n fijn festival waar je al maanden naar uit kijkt, te moeten skippen. Ik heb daar echt last van gehad.
Zaterdag, tijdens Nirwana Live was ik er weer bij. Maar eerlijk is eerlijk, wat betreft stem heb ik het wel eens beter gedaan. Maar ook hier: het publiek was dankbaar dat ik er was en heeft me er doorheen gesleept. En wat was het ongelofelijk gezellig! Echt een te gekke avond!

Je begrijpt: ik kijk uit naar de komende festivals deze zomer, zie ik jou daar ook?
 Groetjes,

Marco


Met dank aan Hillie Hop, Kimberley Vaessen en Nirwana Live voor de foto’s!

 


      

De Vrienden van Amstel LIVE! – Het laatste rondje

De Vrienden van Amstel LIVE! – Het laatste rondje

Het is alweer een week geleden sinds de laatste show van De Vrienden van Amstel LIVE! en ik kijk graag nog even met jullie terug op die geweldige tijd met maar liefst 9 fantastische shows!
Waarom ik zo intens van De Vrienden van Amstel LIVE! genoten heb? Het is de sfeer die er heerst in Ahoy, de warmte en gezelligheid van het publiek. Het gevoel van zo welkom te zijn, de sfeer onderling tussen de diverse artiesten en crew, de fijne samenwerking met de organisatoren en zo kan ik nog wel even doorgaan want het is een bijzonder feestje hoor, dat Vrienden van Amstel LIVE!.

De kracht van De Vrienden van Amstel LIVE! is lastig in woorden uit te drukken omdat eigenlijk alle elementen samen het een ijzersterk concept maken, maar één van die elementen is de samenstelling van bijzondere duetten, van artiesten die je eigenlijk helemaal niet bij elkaar zou bedenken. Typhoon met Rowen Hèze bijvoorbeeld, Marcel Veenendaal van Di-rect met BLØF, Nicky Romero samen met mij, maar ook een Douwe Bob die een nummer van André Hazes zingt. Het zijn allemaal niet of minder voor de hand liggende combinaties en dat pakt iedere keer weer zo te gek uit!
 


In de show zaten heel wat hoogtepunten, soms ook letterlijk! Neem bijvoorbeeld de vier boven de zaal zwevende podia waarop Douwe Bob, The Common Linnets, Racoon en VanVelzen een tribute aan The Beatles brachten. Of de enorme kroonluchter die er boven de zaal hing en die tijdens mijn ‘Rood’, dat ik samen met Nicky Romero mocht brengen, zich uitvouwde tot een enorme wenteltrap waarvan ik uit de nok van Ahoy mocht afdalen naar het podium. Echt zo gaaf, zo’n enorm spektakel! Nicky speelde tijdens ‘Rood’ niet alleen drums, ook zijn DJset kwam er uiteraard aan te pas en ik vond het te gek om ‘Rood’ zo spectaculair te mogen doen. Vanaf de wenteltrap had ik een fantastisch overzicht over de gehele zaal en dan zie je ook echt de hele zaal compleet uit zijn dak gaan. Dat doet zoveel met me! Ik realiseer me dan ook iedere keer weer wat een bijzonder mooi vak ik heb en hoe gaaf het is dat ik hier mag staan. Hier zie je een leuk filmpje! 

Samen met Paskal van BLØF zong ik ook ‘Mooi’ en het leuke hierbij was dat we op piano werden begeleid door Nicky Romero. Dat deed hij dus echt heel goed, wat een multitalent is dat. Nicky en ik delen, naast muziek, nog een andere passie want net als ik had ook hij zijn camera meegenomen en maakte tijdens De Vrienden van Amstel LIVE! de prachtigste foto’s van de diverse optredens. Samenwerken met hem vond ik echt te gek en juist tijdens een reeks als die van De Vrienden van Amstel LIVE! heb je de tijd en ruimte langere tijd met elkaar door te brengen. Tijdens De Vrienden van Amstel LIVE! worden er niet alleen nieuwe vriendschappen gesloten, maar het geeft ook de tijd om banden weer even stevig aan te halen. Met Jeroen van Koningsbrugge bijvoorbeeld die mijn ‘Wit Licht’ bracht en dat zo fantastisch doet!
 


Een ander hoogtepunt voor mij was absoluut het optreden van Marcel Veenendaal waarin hij ‘Papa’ van Stef Bos zong. Dat raakte me enorm! Marcel heeft een fantastische stem, maar vooral de manier waarop hij in het Nederlands zingt zorgt ervoor dat het kippenvel over je lijf gaat. Wat een fantastisch optreden zette hij daar even neer!

Tijdens De Vrienden van Amstel LIVE! had ik, zoals ik al eerder aangaf, ook mijn camera meegenomen. Ik vind het heerlijk om te fotograferen en wilde graag tijdens deze VvAL mijn portretskills oefenen op mijn mede-artiesten. Van hen worden over het algemeen al heel vaak foto’s gemaakt omdat dat onderdeel van dit vak is, maar ik wilde echte portretfoto’s maken. Niet gekunsteld, geen bijzondere setting maar eigenlijk heel sprekende, bijna basic portretfoto’s. Als ik het resultaat hiervan zie, dan denk ik dat ik daar zeker in geslaagd ben want wat zitten er een gave portretten tussen! 
 Het YouTube-kanaal van De Vrienden van Amstel LIVE! heeft een aantal filmpjes online staan waar je nog eens op deze editie kunt terugkijken. In het filmpje hieronder kijken we met de deelnemende artiesten terug en wat is dat een leuk filmpje geworden met prachtige hoogtepunten. Het leuke vind ik dat je in dit filmpje ook exact de sfeer terugziet zoals deze onderling is, gezellig met een enorme dosis humor.

De Vrienden van Amstel LIVE! is voor dit jaar dan wel ten einde gekomen maar volgend jaar zal er weer een editie plaatsvinden en een bijzondere ook want dit wordt een jubileumeditie waarvoor in plaats van de gebruikelijke negen zelfs vijftien shows zijn ingepland. Ik weet zeker dat ook die editie weer een uniek feest zal worden en ik hoop dat ik ook volgend jaar in de line up mag staan. 
Maar mocht ik niet in de line up staan, dan zal ik er als bezoeker toch zeker zijn! Want dit soort avonden wil ik, maar ook jij echt niet missen!

Groetjes,

Marco

 


      

De Vrienden van Amstel LIVE!

De Vrienden van Amstel LIVE!

De eerste twee avonden van De Vrienden van Amstel LIVE! zit erop en wat heb ik genoten! Wat is De Vrienden van Amstel LIVE! toch te gek en wat is het heerlijk dat ik hier mag staan. Gelukkig zijn er pas twee avonden voorbij, haha, en mag ik hier nog zeven avonden staan. Negen avonden duren De Vrienden van Amstel LIVE! en deze avonden zullen doorlopen van 19 tot en met 28 januari, om precies te zijn, zijn de exacte data 19, 20, 21, 22, 23, 25, 26, 27 en 28 januari.

Kenmerkend voor De Vrienden van Amstel LIVE! is dat het ieder jaar stijf uitverkocht is. Sterker nog, de kaartverkoop voor de editie van 2018 is nu al in volle gang. Omdat het een jubileumeditie is, is zelfs besloten het aantal avonden te verhogen van negen naar maar liefst veertien en dat is ongekend! De line-up voor deze shows is echter, zoals al jaren gebruikelijk, geheim. Op het moment dat je kaarten koopt weet je dan ook niet wie je op het podium zult gaan zien, maar dat alleen al maakt de verrassing des te groter wanneer één van jouw favoriete artiesten in de line-up staat. Het feit dat VvAL, ondanks het niet bekend maken van de line-up, ieder jaar volledig uitverkocht is geeft wel aan hoe bijzonder dit unieke evenement is. De sfeer is ongekend, het is echt een groot feest en daar is geen woord van overdreven. Negen avonden is het voor mij dus ook feest en ik geniet me binnenstebuiten!
 


Ik heb het al eerder gezegd, De Vrienden van Amstel LIVE! is zo’n mooi concept met zoveel verrassingselementen. Ik wil jullie daar zo graag meer over vertellen al wil ik de verrassing voor jullie ook niet weghalen. Zal ik er dan maar even bij zeggen dat hieronder doorlezen een spoileralert behoeft?

Eerder werd al bekend dat de Golden Earring, VanVelzen, Rowwen Hèze, Douwe Bob, Diggy Dex, Nicky Romero, BLØF, Typhoon en ik in de line-up stonden maar uiteraard lieten presentatoren Nick en Simon ook zingend van zich horen. Wie niet bekend waren gemaakt waren onder Racoon en Matt Simons als eerste buitenlandse artiest in de geschiedenis van De Vrienden van Amstel LIVE! en ook The Common Linnets, Jeroen van Koningsbrugge, Broederliefde en Marcel Veenendaal van Di-rect maakten hun opwachting. Het decor van VvAL is adembenemend! Er zijn twee grote podia en daarnaast diverse kleine podia maar ook zwevende podia vind je terug in het decor! 
 


Matt Simons en Racoon zingen samen een te gekke Nederlandstalig/Engelstalige versie van ‘Oceaan’ en wat ook echt tof is, is dat Barry Hay van de Golden Earring samen met BLØF een nummer van Ramses Shaffy vertolkt. Barry Hay in het Nederlands klinkt ook te gek, net als Marcel Veenendaal! Eén van de vele hoogtepunten deze avonden zijn de vier zwevende podia waarop een tribute aan de Beatles wordt gebracht door Douwe Bob, the Common Linnets, Racoon en VanVelzen. Nick en Simon komen verrassend uit de hoek met Diggy Dex en Broederliefde laat heel Ahoy springen. Ik kan nog zoveel meer vertellen over deze avonden, maar eigenlijk wil ik nog niet al teveel verklappen en dat maakt het lastig. Ik ben superenthousiast en geheimen bewaren is niet mijn sterkste kant, haha! 

Wat ik zeker nog wel wil vertellen is dat er voor mij in de shows een aantal bijzondere samenwerkingen en gave dingen staan gepland. Voor ‘Rood’ mag ik samenwerken met DJ Nicky Romero en wat is dat een ontzettend leuke, bescheiden en getalenteerde gast! Hij blijkt niet alleen te kunnen drummen, maar speelt ook nog eens verdienstelijk piano en dat laat hij deze avonden dan ook horen. Ik kan het goed vinden met Nicky en vind het te gek voor deze shows met hem samen te kunnen werken. Nicky doet samen met mij ‘Rood’ en gebruikt hiervoor niet alleen een drumstel, maar ook zijn DJset. De enorme kroonluchter die in Ahoy hangt is ook veel meer dan een kroonluchter want behalve zwevende podia is dit ook nog eens een enorme ronde trap die helemaal de mijne is tijdens dit nummer. Samen met Nicky en Paskal van BLØF doe ik nog een nummer, maar… nee, ik verklap niet alles! Na De Vrienden van Amstel LIVE! zal ik vast nog even terugkijken en dan kan ik jullie alles vertellen en wellicht ook laten zien!
 


Gelukkig hebben we pas twee avonden gehad en mag ik er nog zeven, heerlijk!

Groetjes,

Marco


      

‘Why’ van Emma Loeffen

‘Why’ van Emma Loeffen

Het verlies van een ouder door een overlijden is iets dat ontzettend moeilijk is en een gebeurtenis in je leven waarvoor het maar lastig is dat een plaatsje te geven. Ouders zijn het fundament van je bestaan en wanneer zij wegvallen schuif je zelf niet alleen een generatie op, maar het gemis is gelijk zo groot. De verhalen over vroeger, de dingen die je ze nog zou willen vragen, het kan niet meer en dan moet je teren op je eigen herinneringen. Maar wat als je zelf nog heel jong bent, als je één van je ouders al moet missen wanneer je nog maar in je tienerjaren zit en er nog een groot deel van je fundament gelegd moet worden. Er waren nog zoveel herinneringen te maken, zoveel ervaringen te delen en zoveel vragen te stellen die nu onuitgesproken blijven… 

Emma Loeffen is inmiddels 18 jaar en zat een paar jaar geleden in mijn Team Borsato bij The Voice Kids. Vlak voor haar deelname vond er een drama plaats toen ze op nog maar 13-jarige leeftijd plotseling haar vader verloor. Emma was nog zo jong, had haar vader nog zo nodig en juist iets als dit kon ze niet met hem delen. Vandaag is het exact 5 jaar geleden dat Emma haar vader verloor en al haar gevoel over zijn overlijden, het gemis en de herinneringen kan ze niet alleen in haar muziek kwijt, Emma ging zelfs nog een stapje verder. Vandaag is niet alleen de sterfdag van haar vader, maar ook de geboorte van haar eerste single. De releasedatum voor haar single heeft ze heel bewust gekozen want juist het overlijden van haar vader staat hierin heel centraal. Emma zegt hier zelf het volgende over: 
’20 januari. Vandaag, precies 5 jaren geleden, stond mijn wereld voorgoed stil. De man waar ik tegenop keek, mijn steun en toeverlaat, mijn grote held, overleed. Wie had ooit kunnen bedenken dat ik mijn vader al op zo’n jonge leeftijd zou moeten missen. Muziek heeft mij vaak heel even aan de werkelijkheid kunnen doen ontsnappen, ik kon er mijn emoties in kwijt. Daarom besloot ik een lied te schrijven over én voor mijn vader. Ik ben erg trots op het eindresultaat van mijn eerste eigen single. Hiermee heb ik mijn verdriet enigszins een plekje kunnen geven. Pap, deze is voor jou.

Mijn avontuur bij The Voice Kids heb ik ervaren als een enorm leerproces. Zingen is altijd al een uitlaatklep voor mij geweest, dus meedoen aan The Voice Kids na het overlijden van mijn vader, zorgde voor afleiding en een lichtpuntje. Toen ik Blind Audition mocht doen en alle stoelen draaiden, was het voor mij eigenlijk meteen duidelijk dat ik voor Marco zou kiezen. Marco is oprecht en dat gaf me meteen een vertrouwd gevoel. Dit was precies wat ik toen nodig had, als een soort van houvast in een onzekere periode. Voor tips en hulp kan ik altijd bij Marco terecht, ‘Eens team Borsato, altijd team Borsato’, zoals hij dit zelf altijd zo mooi zegt.’


Vandaag, op een dag die al zo lastig is voor Emma, stelt ze zich extra kwetsbaar op en deelt haar gevoel met jullie met haar nieuwe single ‘Why’. Ik vind het zo bijzonder en zo knap dat ze haar gevoel in deze single heeft weten te vertalen! En buiten dat, welke leeftijd je ook hebt, wanneer je één of beide ouders hebt verloren dan is dit zo herkenbaar! En daarom wil ik deze single graag met jullie delen. Niet alleen omdat ik vandaag even extra aan Emma denk, maar ik wil haar steunen, haar en haar muziek want je zo kunnen uiten en blootstellen is heel, heel bijzonder! ‘Why’ kun je hier beluisteren op Spotify en hier downloaden via iTunes.

Liefs,

Marco


 


      

De Vrienden van Amstel LIVE 2017!, ik ben erbij!

De Vrienden van Amstel LIVE 2017!, ik ben erbij!

Hè, hè, eindelijk mag ik vertellen dat ik dit jaar in de line up zal staan van de Vrienden van Amstel LIVE 2017! en wat vind ik het weer gaaf hier deel van uit te mogen maken! En het heerlijke hiervan is dat ik helemaal niet zo lang meer hoef te wachten want op 19 januari a.s. barst het spektakel in Ahoy Rotterdam al los! 19, 20, 21, 22, 23, 25, 26, 27 en 28 januari zullen in het teken staan van de Vrienden van Amstel LIVE!

In 2013 deed ik, na jaren als toeschouwer aanwezig te zijn geweest, voor het eerst mee als artiest aan VvAL en wat was dat toch een feestje! Niet alleen voor de bezoekers, maar reken er maar op dat het voor de artiesten minstens zo’n feestje is. Er heerst altijd een uitbundige sfeer in Ahoy en dat heeft zijn weerslag op iedereen; bezoekers, artiesten en crew. Met de collega-artiesten hebben we veel lol, maar ook fijne gesprekken omdat we elkaar een aantal dagen achter elkaar zien en langere tijd met elkaar doorbrengen. Het zorgt ervoor dat we tijdens VvAL eigenlijk allemaal heel hecht zijn en de banden weer even worden aangehaald. Wat de Vrienden van Amstel Live daarnaast nog eens heel bijzonder maakt zijn de bijzondere samenwerkingsverbanden tussen collega-artiesten onderling. Er worden duetten gezongen tussen artiesten voor wie een samenwerking misschien helemaal niet zo logisch klinkt omdat ze bijvoorbeeld een heel ander genre muziek maken maar als dat eenmaal op het podium samenkomt is dat te gek! Zo mocht ik in 2013 plaats nemen in de vliegende pianobar met Roel van Velzen, Jeroen van Koningsbrugge en Paskal Jakobsen terwijl we vliegend door Ahoy ieder een liedje van een gerespecteerd collega zongen. Zo nam ik ‘Kronenburg Park’ van Frank Boeijen voor mijn rekening terwijl bijvoorbeeld Paskal ‘Zij Gelooft In Mij’ van André Hazes zong. 
Ook in 2014 mocht ik deelnemen en mocht ik onder andere een duet met mijn held Frank Boeijen zingen. Helaas kon ik, vanwege een TIA die ik tijdens deze serie kreeg, niet de gehele serie afmaken. Ik kijk nog wel met een heel goed gevoel op die serie terug, ondanks dat ik het niet kon afmaken.

En nu dan de Vrienden van Amstel LIVE 2017! Gastheer/presentator Xander de Buisonjé heeft helaas moeten besluiten zijn stokje over te dragen, maar heeft een paar supergastheren gevonden in Nick en Simon! Vandaag werd er een deel van de line up bekend gemaakt tijdens een persmoment en die eerste namen deel ik graag vast met jullie! De Golden Earring, VanVelzen, Rowwen Hèze, Douwe Bob, Diggy Dex, Nicky Romero, BLOF, Typhoon en ik zijn de eerste namen die bekend gemaakt werden. Bij de Vrienden van Amstel LIVE! houden we van verrassingen en later zullen er nog meer namen bekend worden.
Wat ik ga zingen en met wie ik dat eventueel zal ga doen, dat ga ik nog zeker niet verklappen omdat juist het verrassingsmoment bij de Vrienden van Amstel LIVE! altijd sterk vertegenwoordigd is. Dat ik jullie zal gaan verrassen, dat staat vast.

Ik heb er zin in! De kaarten voor deze editie zijn al heel lang stijf uitverkocht dus als je een kaartje hebt? Geluksvogel, ik ga je zien!!

Groetjes,

Marco


      

Door naar de tweede stemronde voor de 100%NL Awards!

Door naar de tweede stemronde voor de 100%NL Awards!

Fantastisch!!! Al weken wordt er door jullie druk gestemd voor de 100%NL Awards en vandaag hoorde ik dat ik tot de finalisten voor deze awards behoor! Eerder vertelde ik jullie al waarom deze awards voor mij zo bijzonder zijn en dat ik het altijd speciaal blijf vinden om weer genomineerd te zijn. Dat ik door ben naar deze tweede stemronde geeft aan hoe enthousiast jullie hiervoor gestemd hebben en dat vind ik te gek! Ik ben na de eerste stemronde nog steeds genomineerd in maar liefst twee categoriën, namelijk ‘Zanger van het Jaar’ en ‘Hit van het Jaar’ voor mijn duet met Matt Simons: ‘Breng Me Naar Het Water’. Er zijn zoveel getalenteerde en muzikale collega’s die meedingen dat het voor mij totaal niet vanzelfsprekend is voor deze twee categorieën door te zijn naar de tweede stemronde. Dat dit wel het geval is, dat heb ik helemaal aan jullie te danken en daarom hiervoor vast een dikke dank jullie wel!

Wat ik ook te gek vind is dat ook ‘mijn’ Voicewinnares Maan door is naar de tweede stemronde met haar nominatie voor ‘Doorbraak van het Jaar’. Dat is iets waar ik ontzettend trots op ben en volledig achter sta. Maan barst van het talent en een doorbraak is ze zeker!
Twee andere finalisten uit mijn eigen Team Borsato zijn ook door naar de tweede stemronde dus ik gloei nog even door van trots. Julia Zahra en O’G3NE zijn ook door en op hen kun je stemmen in de categorie ‘Zangeres van het Jaar’. De drie meiden van O’G3NE zijn daarnaast ook nog eens genomineerd voor de award voor ‘Album van het Jaar’ met hun album ‘We Got This’. Heerlijk om te zien dat zij ook gewaardeerd worden om hun muzikale kwaliteiten. O’G3NE dingt ook nog eens mee naar de award voor ‘Muziekmoment van het Jaar’ met hun vertolking van ‘Clown’ in het televisieprogramma ‘De Beste Zangers van Nederland’. Of zij deze award ook daadwerkelijk in de wacht hebben gesleept zal op 9 januari a.s. bekend gemaakt gaan worden. 

En dan nu de tweede stemronde waarbij alle tellers weer op nul gezet zijn en elke stem weer telt. Natuurlijk wil ik op 7 februari dolgraag met één of zelfs beide awards vanaf de A9Studio’s naar huis gaan, maar daarvoor heb ik jullie stemmen hard nodig want de competitie is zwaar! Stemmen kan via deze link of de stemknop hiernaast. Ik hoop dat jullie net zo fanatiek stemmen als tijdens de eerste stemronde en… stemmen, dat kun kun je elke dag weer opnieuw doen. Denken jullie iedere dag even aan me? Haha!

Overigens kun je zelf bij de uitreiking van de 100% NL Awards aanwezig zijn om te zien of ik tot de winnaars behoor. Er zullen optredens van O’G3NE, Nick & Simon, Diggy Dex zijn, plus een set van dj/producer Sam Feldt. Kaarten kosten € 15,- excl. servicekosten en zijn te koop via www.100p.nl.

Mag ik jullie stem, voor mijn stem 🙂

Groetjes,

Marco