War Child Bracelet

War Child Bracelet

Om een verschil te kunnen maken in het leven van de oorlogskinderen bundelden designer Bas Verdonk en ik onze krachten samen. Er ontstond een idee om een prachtige War Child-Bracelet te ontwerpen en al snel zaten we aan de tafel om een ontwerp te tekenen. De eerste bedel die is ontworpen staat in het teken van liefde, vrede en muziek. Ik ben er écht ontzettend enthousiast over, zo mooi is het geworden! Na deze eerste bedel worden er, de komende 5 jaar, door verschillende grote namen nog twee nieuwe unieke bedels ontworpen. Met deze bedels gaan de Vrienden voor War Child het verhaal vertellen van War Child. 

Graag vertel ik jullie het verhaal achter deze mooie en bijzondere armband. Het is een zilveren armband waarvan de Sterling schakels door drie ‘stalen’ schakels wordt onderbroken. Deze stalen schakels waren ooit onderdeel van een AK47 machinegeweer. Dit staal is nu omgesmolten tot een mooi sieraad en draagt symbolisch bij aan de steun voor kinderen in oorlog. Het wil laten zien dat de kinderen, die onder geweld geleden hebben, met de juiste steun een mooie toekomst tegemoet gaan.

Aan dit bijzondere initiatief hebben ruim 120 mensen en studenten van de vakschool in Schoonhoven meegewerkt. Iedereen heeft zich belangeloos ingezet voor de kinderen in oorlog. Zo’n 200 juweliers in Nederland en België bieden deze mooie armband aan en zullen zich de komende jaren inzetten voor deze missie! 74% van de opbrengst gaat rechtstreeks naar de kinderen die opgroeien in conflictgebieden.

Waar ik ook kom vertel ik graag het verhaal over War Child, want een kind hoort niet in de oorlog, nooit! Deze War Child-Bracelet vertelt het aangrijpende verhaal van kinderen in oorlog, maar staat ook symbool voor de kracht van vriendschap.

De armband is vanaf 23 november te koop bij verschillende juweliers door het hele land.


Nog maar een maand en dan is het al kerst. Misschien een mooi kerstcadeau? Koop jij ook zo’n prachtige armband?
Voor meer informatie, ga naar https://www.warchildbracelet.nl

Groetjes,

Marco


      

21 September, De Internationale Dag van de Vrede

21 September, De Internationale Dag van de Vrede

Sinds 1967 worden er op 21 september allerlei activiteiten georganiseerd in Nederland. In 1981 werd deze dag door de Verenigde Naties uitgeroepen tot de ‘Internationale Dag van de Vrede’. De dag werd ingeluid op het hoofdkwartier door het afspelen van de ‘Peace Bell’. De bel is gegoten uit munten die aangeboden zijn door kinderen uit verschillende continenten. Dit ter ‘nagedachtenis aan de menselijke kosten van oorlog’. In de bel staat ‘’Lang leve absolute wereldvrede” gegraveerd.
 
Dit is een dag die War Child niet zomaar voorbij wil laten gaan, dus wordt er op het strandpaviljoen De Staat in Den Haag het Peace Sessions Festival georganiseerd. Tijdens deze dag wil War Child jullie uitgebreid bedanken voor jullie steun en samen de vrede vieren. En wat zou het te gek zijn als jullie hierbij aanwezig kunnen zijn!


Jullie kunnen samen met je familie ervaren wat War Child allemaal doet voor de oorlogskinderen. Er staan drie verschillende tenten waar je ondergedompeld wordt in de wereld van War Child.

In het House of Peace kun je je mee laten voeren door het aangrijpende oorlogsverhaal van Zoni Weisz, iets wat hem nog altijd beïnvloed. Ambassadeur Victor Reinier zal er ook zijn en samen met hem kun je een Team-Up sessie gaan doen. Dit zijn oefeningen met een onderliggend doel die in de Nederlandse opvangcentra wordt gegeven. Tevens kan je op deze dag genieten van muziek, die verzorgd wordt door de finalisten van Jij&Ik.
Door mijn werk als ambassadeur van War Child heb ik tijdens mijn reizen naar gebieden waar conflicten heersen, met eigen ogen kunnen zien wat leven in oorlogsgebieden en het niet kunnen opgroeien in vrede betekent. Dit went nooit, een kind moet kind kunnen zijn en niet te hoeven leven in oorlog. Zoals jullie weten heb ik altijd mijn camera bij me, want ook fotograferen is een grote passie van me. Een aantal van de foto’s, die ik tijdens mijn reizen voor War Child heb gemaakt, zijn tijdens deze dag te zien. En ik probeer dan ook om er bij te zijn om zelf het verhaal achter de foto’s te kunnen vertellen en zo samen met jullie op reis te gaan door 21 jaar War Child. 
 


In het Peace Experiance  zal een Security Training zijn waarbij je een idee krijgt hoe het is om in een conflictgebied te werken. Let op, dit is vanaf 18 jaar! 

Als derde tent is er de Kids Safe Space. Met een koptelefoon op kun je samen met andere kinderen op het strand de sterren van de hemel dansen. YouTuber Quinsding laat je zien hoe leuk de dans, sport en spelactiviteiten zijn, die in verschillende opvangcentra gedaan worden. Je kunt gaan trommelen, vliegeren met een zelf gemaakte vlieger en je laten schminken.
Ook zal er een Peace Bar staan, hierin worden veel van mijn foto’s, die ik gemaakt heb tijdens mijn reizen voor War Child, geëxposeerd. Tevens liggen hier tablets waarmee je de kracht van spelend leren kunt ervaren. Op het strand zijn vele spellen te doen, zo kun je voetballen, touwtrekken, zandkastelen bouwen, het is teveel om op te noemen! Maar dat we de vrede gaan vieren is zeker!
 


Overal ter wereld houden mensen zich bezig met de Internationale Dag van de Vrede. Dit wordt op veel manieren gedaan. War Child gaat dat op het strand doen en wat zou het mooi zijn als jullie hierbij aanwezig zijn. Ik ga mijn best doen om erbij te zijn, zien we jullie daar? Tickets kun je via deze link bestellen. 

Groetjes,

Marco


      

Benefietdiner voor War Child!

Benefietdiner voor War Child!

Op dinsdag 18 juni werd voor de tweede keer het War Child charity diner georganiseerd op Ibiza. Ik mocht op deze avond, als ambassadeur voor War Child, vertellen hoe belangrijk het werk is van War Child en waarom ik mij hier al 20 jaar met heel veel passie voor inzet. Toen ik in 1998 gevraagd werd om ambassadeur voor War Child te worden, heb ik beloofd dat ik op elke zeepkist zou stappen om iedereen te overtuigen dat je het verschil kunt maken voor kinderen in oorlogsgebieden. En dat is heel hard nodig als je je realiseert dat één op de zes kinderen opgroeit in een oorlogsgebied. Voor hen blijf ik me hard maken, zodat ook zij kunnen dromen van een mooie toekomst. Mijn ambassadeurschap voor War Child maakt mij blij. Misschien nog wel meer dan het zingen. War Child zal altijd een speciale plek in mijn hart hebben.
 
Voor deze bijzondere avond, die werd gepresenteerd door Michael Pilarczyk, verzorgden twee Nederlandse Michelin chefs, Soenil Bahadoer en Edwin Vinke een spectaculair diner van maar liefst negen gangen. Meesterkok Soenil Bahadoer is al ruim 24 jaar eigenaar van het twee sterrenrestaurant De Lindehof in Nuenen en Edwin Vinke is al ruim 25 jaar eigenaar en chef van restaurant De Kromme Watergang in Hoofdplaat. Beide heren zetten zich regelmatig belangeloos in voor goede doelen. En wat een onvergetelijke avond hebben zij verzorgd voor War Child. Met dit benefietdiner hebben we een bedrag van maar liefst €220.300 euro opgehaald, waarmee 1.762 tablets aangeschaft kunnen worden voor het project Can’t Wait to Learn, waardoor duizenden kinderen op een effectieve en innovatieve manier leren rekenen en lezen. Wat ben ik onder de indruk van alle mensen, waaronder deze twee topchefs en hun teams, die zich tijdens deze benefietavond voor War Child ingezet hebben. Zo dankbaar voor hun inspanningen. Een prachtige, geweldige avond was dit, ik ben er nog vol van.
Namens de oorlogskinderen zeg ik dankjewel.

Maar ook ben ik ontzettend blij met alle Friends van War Child. 
Jij bent toch ook al Friend?

Groetjes,
 
Marco
 

 
 


      

Peace-Love-Music Armband

Peace-Love-Music Armband

Speciaal voor mijn concerten in De Kuip is er een Webshop geopend en naast alle andere merchandise wordt in deze Webshop ook een heel mooi siliconen armbandje aangeboden, namelijk het Peace – Love – Music bandje.
Deze armband heb ik zelf ontwikkeld voor War Child en kun je voor € 5,00 bestellen, maar is uiteraard ook tijdens de concerten te verkrijgen, want War Child is ook aanwezig. De volledige opbrengst van deze bandjes gaat dan ook naar War Child.Dit jaar ben ik 21 jaar ambassadeur voor War Child, ik ben al in veel landen geweest en zie iedere keer weer hoe belangrijk het werk is wat deze stichting doet. Regelmatig vraag ik daarom tijdens mijn concerten even de aandacht voor de organisatie die na al die jaren een deel van me is geworden. Voor maar € 5,00 kan ook jij je steentje bijdragen aan al het goeds wat War Child voor al die oorlogskinderen doet. Hier kun je lezen waar ik voor sta.

Wat zou het leuk zijn als jullie straks allemaal zwaaien en ik die mooie armbandjes zie. Heb jij al zo’n kleurrijke armband? Je kunt het hier bestellen of tijdens mijn concerten aanschaffen bij één van de medewerkers van War Child. 
 
Groetjes,

Marco
 

 


      

Martin Garrix voor War Child

Martin Garrix voor War Child

Afgelopen 5 december sloot ik mijn ‘Thuis’ Tour af in Paradiso Amsterdam en de complete opbrengst van dit concert ging naar War Child. Daar waar mogelijk zal ik War Child dan ook altijd promoten en elke zeepkist bestijgen om het belang van dit Goede Doel uit te dragen. Gelukkig ben ik niet de enige die zich inzet voor dit goede doel en zijn er veel artiesten die zich ook hebben aangesloten. Zo ook Martin Garrix, werelds nummer één DJ! 
Martin zal op donderdag 13 juni in Paradiso Amsterdam opnieuw in actie komen voor War Child, afgelopen vrijdag maakte hij dit bekend in de ochtendshow van Qmusic. Ik vind dit wel zo ontzettend gaaf!

Twee jaar geleden gaf Martin ook al een show voor War Child. Bij deze twee uur durende lichtshow in combinatie van zijn megahit ‘Scared to be Lonely’ tot zijn toegift ‘In the Name of Love’ ging het dak van Paradiso er compleet af! En dat allemaal voor een betere toekomst voor kinderen in oorlog!

Martin zegt op de website van War Child: “Ik zet mij in voor kinderen, omdat zij de wereld verdienen. Het naarste is dat zij het slachtoffer zijn van de plek waar ze opgroeien, of de manier waarop ze opgroeien. Ik wil elk kind een kans geven. Als ik zie wat War Child doet… dat is zo bijzonder. Ik ben blij dat ik een steentje bij kan dragen.”

Mooie woorden die ik alleen maar kan beamen, want zo is het! 
Denk je na het lezen van dit bericht, hier wil ik bij zijn. Ik wil een avond lang dansen en zingen op Martin’s grootste hits en tegelijkertijd een steentje bijdragen aan War Child. Dan is dit dus mogelijk, mits je 18 jaar of ouder bent.

Kaarten voor dit unieke #garrix4warchild kun je namelijk aankomende vrijdagochtend 10 mei vanaf 10.00 uur hier bestellen! Dit wil je toch niet missen?

 
Groetjes,

Marco
 


      

Internationale Dag van de Kindsoldaten

Internationale Dag van de Kindsoldaten

Op de Internationale Dag van de Kindsoldaten vragen we extra aandacht voor War Child. War Child zet zich in voor kinderen in oorlog en hierbij wordt geen onderscheid gemaakt of ze zich nu ‘vrijwillig’, of gedwongen bij een gewapende groep aansluiten. We denken bij het woord ‘kindsoldaat’ nog te vaak aan gewelddadige en gedwongen rekrutering. Maar is dit wel zo? Het beeld dat wij hierbij hebben is vaak een jongen met een geweer in zijn hand die gedwongen wordt in de bush te vechten, of een meisje dat wordt ingezet als seksslaaf. Allemaal vreselijke dingen die echt gebeuren, maar dit beeld is echter te beperkt. Er zijn namelijk nog zoveel meer verhalen.Er zijn zelfs kinderen die zich ‘vrijwillig’ aansluiten bij een geweldadige groep. Maar kun je wel van ‘vrijwillig’ spreken als er misbruik van de kinderen gemaakt wordt, als ze dagelijks honger lijden door armoede en geen toekomstperspectief meer hebben? En wat als je leeftijdsgenootjes zich erbij aansluiten? Dit, en nog meer, zijn drijfveren voor hen om zich aan te sluiten. De kinderen kunnen onmogelijk de gevolgen van hun keuzes overzien en als ze het dan zien is het vaak te laat.

Het is belangrijk om één ding helder te stellen: wij zetten ons in voor kinderen in oorlog en maken in onze missie geen onderscheid tussen kinderen die zich gedwongen of vrijwillig aansluiten bij een gewapende groep. 
Uit ervaring weten we dat voormalig kindsoldaten meer kans hebben op psychische problemen, zoals posttraumatische stressstoornissen, gedragsklachten, en emotionele klachten. Maar ook is re-integratie in de maatschappij een groot probleem. Ze worden gestigmatiseerd, verstoten en hebben jarenlange leerachterstand.
Met hulp van War Child ontwikkelen veel voormalig kindsoldaten zich goed en uiteindelijk kunnen ze zelfs een positieve rol spelen in de maatschappij!
 
Groetjes,
 
Marco
 

 
 


      

Een veilige plek!

Een veilige plek!

Op dit moment groeien er 357 miljoen kinderen op in gebieden waar oorlog en geweld heerst. Kinderen, die als ze hier waren geboren, een veilige plek zouden hebben gehad. Maar ook deze kinderen hebben recht op een veilige plek. Een plek waar ze kunnen dansen, voetballen en andere activiteiten kunnen doen. Een omgeving die veilig is, waar ze kunnen leren lezen, schrijven en rekenen. Zo ook Mozes.

Als je Mozes nu ziet voetballen kun je je bijna niet voorstellen hoe zijn leven er een half jaar geleden uitzag. Hij is nu op een veilige plek, maar wat hij heeft meegemaakt, kan hij nooit meer vergeten.
Midden in de nacht wordt Mozes uit Morobo, Zuid-Soedan, wakker van harde knallen. Met een bonzend hart springt hij uit bed en hoort zijn moeder schreeuwen dat ze moeten rennen, zo hard als ze kunnen! Mozes pakt de hand van zijn jongere broertje en sleurt hem mee. In het donker blijven de jongens bij elkaar, maar raken ze hun ouders wel kwijt. Mozes en zijn broertje lopen dagen, weken, en ze hebben geen idee waarheen ze moeten. De weg naar een veilige plek is lang en onderweg maken ze de meest gruwelijke dingen mee en moesten ze zelfs over lichamen lopen. 

Uiteindelijk komen ze aan in Oeganda waar ze worden opgevangen op een veilige plek. Toen Mozes bij War Child aankwam was hij net zoals veel andere kinderen die de oorlog mee maakten, angstig, verdrietig en teruggetrokken. Op deze veilige plek leert hij zijn gedachten uit te spreken en kan hij stap voor stap zijn herinneringen een plek geven. Hij is blij dat hij weer kan leren en spelen. Dansen en voetballen vindt hij zo leuk dat hij er blij van wordt!
Na een paar maanden gaat het al veel beter, maar uiteraard zullen de herinneringen blijven. Als hij terugdenkt aan thuis, aan Zuid-Soedan, wordt hij misselijk, hij en zijn broertje missen hun ouders heel erg.Elke week vluchten er ongeveer 2.000 mensen uit Zuid-Soedan naar Oeganda, op zoek naar veiligheid. Bijna 90% van hen is vrouw en kind. War Child wil graag 30 veilige plekken opzetten waar deze gevluchte kinderen kunnen spelen, leren en kind zijn. Maar hier is geld voor nodig, voor 15.000 euro zetten ze een plek op waar de kinderen naar toe kunnen. Help jij mee om een veilige plek te creëren?

Groetjes,

Marco


      

Just Listen | Warcast van War Child

Just Listen | Warcast van War Child

War Child heeft samen met singer-songwriter Damien Rice, dj Michiel Veenstra en Spotify een unieke podcast gelanceerd op de Internationale Dag van de Vrede, vrijdag 21 september. Dankzij speciale 3D geluidstechniek kun je ervaren wat kinderen in oorlogsgebied moeten doorstaan. Just Listen naar de Warcast, want het is ongehoord wat de oorlog met kinderen doet.
 
Het is verschrikkelijk om te zien hoeveel kinderen slachtoffer zijn van oorlog. Al deze kinderen dragen stuk voor stuk hun eigen verhaal met zich mee, verhalen die steeds vaker ongehoord blijven. Tijdens mijn reizen heb ik ook gesprekken met deze kinderen en het raakt me iedere keer, als ze me vertellen wat er tijdens de oorlog met hen is gebeurd. Dat ze bijvoorbeeld gedwongen worden om familieleden te vermoorden, daar kun je je toch bijna geen voorstelling van maken? Door middel van 3D-audio kun je in de podcast horen en ervaren wat de kinderen mee hebben gemaakt. Het werkt het beste wanneer je luistert met een koptelefoon op. Ga even zitten op een rustige plek en sluit je ogen…De Ierse singer-songwriter Damien Rice heeft, speciaal voor de Warcast Just Listen, drie nummers opgenomen in 3D-audio. Radio-DJ Michiel Veenstra vind de geluidseffecten en het verhaal zo indringend dat het je bij de keel grijpt. Ook ik heb met mijn koptelefoon op geluisterd en het laat me niet meer los. Ik luisterde naar het verhaal van de 8-jarige Jasmine, waarvan haar papa en broer werden ontvoerd. Hoe ze samen met haar moeder en twee broertjes is gevlucht uit Syrië, op een boot, een veel te kleine opblaasboot waarop veel te veel mensen zaten. Toen de golven te hoog bleken te zijn, vielen haar broertjes overboord en verdronken in de pikzwarte zee, halverwege hun vlucht van de hel naar hoop op een veilig bestaan. Als ze denkt dat de ellende voorbij is, begint helaas pas het echte gevecht. Het gevecht van verwerking, het gemis van familieleden, die het niet hebben gered, het huis en haar vrienden.War Child helpt bij het verwerken van deze ingrijpende gebeurtenissen. Dit doen ze door ze te laten spelen en sporten, ervoor te zorgen dat ze zich weer kind voelen.
Deze verhalen hoor ik geregeld, maar War Child hoort ze dagelijks. Verhalen die nooit wennen, want het is ongehoord wat de kinderen hebben meegemaakt.
Dit zou geen enkel kind moeten meemaken. Een kind moet kind kunnen zijn. Laten we ze samen een luisterend oor bieden!

Groetjes,

Marco


      

Peace Sessions Junior

Peace Sessions Junior

Op 21 september is het de Internationale Dag van de Vrede en op deze dag wordt de historische binnenplaats van Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam over genomen door War Child. Hier zal de Peace Sessions Juniors gaan plaatsvinden, een festival met veel muziek, theater en verhalen met als boodschap: Just Listen. Want het is ongekend wat oorlog met kinderen doet.
Het is een dag voor kinderen tussen 8 en 16 jaar, maar iedereen is natuurlijk welkom!
War Child heeft de wens om deze dag te omarmen en een evenement te gaan organiseren waarin we de vrede vieren, maar ook stil gaan staan bij kinderen die door omstandigheden nog niet in vrede kunnen leven.

Quinsding is de host van de middag en is voor War Child afgereisd naar Oeganda. Ze zal dan ook haar verhaal met jullie delen. Er zullen verschillende optredens zijn zoals: de Nederlandse rapper Jonna Frasier, Sarah en Julia, maar ook mijn Yosina zal gaan optreden. Jochem van Gelder laat een stuk van zijn theatertour ‘Het Genootschap van de WereldBetermakers’ zien. Door zelf mee te doen aan de verschillende activiteiten kun jij ook een verschil maken voor de oorlogskinderen. Je krijgt zelfs de kans om de artiesten persoonlijk te ontmoeten tijdens een bijzondere Meet & Greet. Kortom, het wordt één groot feest!Waarom is 21 september eigenlijk zo’n bijzondere dag? Sinds 1967 organiseert vredesorganisatie PAX rondom 21 september de Vredesweek waarin allerlei activiteiten georganiseerd worden door heel Nederland. Deze dag werd in 1981 door de Verenigde Naties uitgeroepen tot de ‘Internationale Dag van de Vrede’. Om deze speciale dag in te luiden, wordt de ‘Peace Bell’ van de Verenigde Naties op het hoofdkwartier afgespeeld. De bel is gegoten uit munten die zijn aangeboden door kinderen uit verschillende continenten. De bel dient als ‘een nagedachtenis  aan de menselijke kosten van oorlog’ en in de bel staat ‘Lang leve absolute wereldvrede’ gegraveerd.

Op deze dag houden vele mensen zich overal ter wereld bezig met de Internationale Dag van de Vrede. Wat wij natuurlijk allemaal kennen is de minuut stilte, maar we kunnen op vele manieren aandacht vragen voor vrede. Zoals workshops en activiteiten organiseren die met vrede te maken hebben, maar ook samen komen en praten over wat vrede eigenlijk voor jou betekent.
En dat is dus een reden dat War Child deze dag niet zomaar voorbij wil laten gaan.
Wil je erbij zijn, klik dan snel op het plaatje tickets. Er zijn maar 500 kaartjes dus wacht niet te lang! Ben je nu lid van de War Child KidsClub, dan krijg je ook nog eens 5,00 euro korting.
 
Groetjes,

Marco


      

Ga jij met mij lunchen?

Ga jij met mij lunchen?

Thuis zijn is zijn bij wie je liefhebt, thuis kom je op een plek waar je je veilig en prettig voelt. Maar thuis kom je ook bij jezelf. En in dat stadium bevind ik me nu in mijn leven. Thuis ben ik echter ook bij jullie. Ik voel me op mijn gemak bij mijn publiek. En ik merk aan alles dat mijn publiek zich thuis voelt bij mij. Dat voelt heerlijk!

Al twintig jaar zet ik me in als ambassadeur voor War Child. Met mijn vele reizen, acties en concerten probeer ik een belangrijke missie te steunen: kinderen in oorlogsgebieden een kans geven op een beter leven. Met het album ‘Thuis’ onderstrepen we eigenlijk het belang van een veilige thuishaven. Want iedereen verdient een veilige plek om te kunnen leven, spelen en groeien. Om jezelf te zijn. Ook oorlogskinderen.

War Child was deze tour elke avond aanwezig. Zij stelden de vraag: “Wat betekent Thuis voor jou?” aan de bezoekers. Elke avond konden zij voor en tijdens de concerten hun antwoord opschrijven. Totaal hadden we maar liefst 4000 reacties! Dat is ongelofelijk en heel bijzonder. Heel inspirerend ook. War Child heeft bedacht dat ze de mooiste, ontroerendste, leukste, grappigste of meest inspirerende antwoorden wilden belonen met een lunch. Daar werk ik natuurlijk graag aan mee!

Heb je mee gedaan en wil je weten of jij de winnaar bent en met mij mag lunchen? Kijk snel op https://www.warchild.nl/thuis.

Groetjes,

Marco